22 Αυγ 2014

«Πρωταθλητής Περιβάλλοντος» τo Grecotel Creta Palace

To Grecotel Creta Palace, το ξενοδοχείο πιλότος της Grecotel για την εφαρμογή της Περιβαλλοντικής Πολιτικής της από το 1992, βελτιώνει συνεχώς την οικολογική του επίδοση
- φροντίζοντας για τη φύση και το περιβάλλον
- προάγοντας την υγεία και την ποιότητα
- χρησιμοποιώντας αποδοτικά τους φυσικούς πόρους δίχως συμβιβασμούς στην άνεση
- εφαρμόζοντας οργανωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων
Συνολικά το Grecotel Creta Palace έχει βραβευθεί 12 φορές ως “Πρωταθλητής Περιβάλλοντος” της TUI και 9 φορές έχει λάβει με την διάκριση “TUI Holly” ως “Ένα από τα πιο Δημοφιλή Ξενοδοχεία του Κόσμου”.
Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ξενοδοχείου βραβεύεται με τη "Γαλάζια Σημαία" (Blue Flag)
από το 1994, το “Green Key” και το “Travelife Gold”.
Είναι επίσης ένα από τα λιγοστά ξενοδοχεία της Ελλάδος που έχει χαρακτηριστεί ως “Ecoresort” της TUI.
Tο Grecotel Creta Palace από το 1992 φιλοξενεί στους χώρους του το Πολιτιστικό Κέντρο «Δώρον», έναν μη κερδοσκοπικό κέντρο περιβαλλοντικής και πολιτιστικής πληροφόρησης, μια πρωτοβουλία της Grecotel με σκοπό την προστασία της φυσικής και ιστορικής κληρονομιάς της Κρήτης.
Το κέντρο αυτό λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος του ξενοδοχείου με τρεις πολιτισμικές δραστηριότητες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου:
1) Την προστασία του υπό εξαφάνιση είδους θαλάσσιας χελώνας «Καρέττα-Καρέττα» αφού το Ρέθυμνο είναι δεύτερο σε σπουδαιότητα σ’ όλη τη Μεσόγειο σαν χώρος ωοτοκίας.
Βοηθώντας την προσπάθεια για τη διάσωση του είδους αυτού, που χιλιάδες χρόνια τώρα επαναλαμβάνει την αναπαραγωγή του στις παραλίες του Ρεθύμνου, επιβεβαιώνεται η καλή κατάσταση της θάλασσας που οι φίλοι επισκέπτες του Ρεθύμνου, μαζί με τους ντόπιους, απολαμβάνουν.
2) Υποστήριξη και προβολή του Μοναστηριού της Αγίας Ειρήνης με παράλληλη παραχώρηση χώρου για έκθεση των χειροτεχνημάτων τους.
(σημειώστε ότι το Μοναστήρι έχει βραβευθεί με το βραβείο Europa Nostra).
3) Υποστήριξη και προβολή της αρχαιολογικής ανασκαφής στην Αρχαία Ελεύθερνα από τον Καθηγητή Αρχαιολόγο Νίκο Σταμπουλίδη, συμπεριλαμβανομένης της χορηγίας και οργάνωσης μουσειακών εκθέσεων στο Ρέθυμνο και στην Αθήνα, καθώς και τις δημοσιεύσεις δύο ακαδημαϊκών βιβλίων του καθηγητή.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα