28 Αυγ 2014

Θα δοθεί προτεραιότητα στο παραλιακό μέτωπο Αγίου Νικολάου

Στα θέματα στελέχωσης και οργάνωσης της λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου εστίασε ο απερχόμενος Πρόεδρος Μιχ. Σγουρός ενημερώνοντας τον επόμενο πρόεδρο Ιωαν. Κοκκίνη, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου.
Ειδικότερα, ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε στο πολύ δύσκολο μεταβατικό στάδιο που προέκυψε από τη θεσμική και λειτουργική μεταβολή, σημειώνοντας ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο άρχισε να εισπράττει έσοδα μόλις τον Αύγουστο του 2013. Στο διάστημα αυτό είχε έσοδα 255.000 ευρώ. Από την κατανομή του ταμειακού αποθεματικού στην Τράπεζα Ελλάδος του καταργηθέντος κρατικού Λιμενικού Ταμείου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έλαβε 177.000 ευρώ. Περίπου 84.000 ευρώ είναι οι δαπάνες που έχει κάνει μέχρι σήμερα, πληρώνοντας μεταξύ άλλων και παλαιότερες υποχρεώσεις. Το χρηματικό υπόλοιπο που θα παραδώσει στην επόμενη διοίκηση ανέρχεται σε 350.322 ευρώ. Εάν εξυπηρετηθούν όλες οι υποχρεώσεις του Δ.Λ.Τ. τότε στο ταμείο θα μείνουν περίπου 100.000 ευρώ, ενώ συνεχίζονται οι εισπράξεις.
Από πλευράς οικονομικής, ο απερχόμενος πρόεδρος είπε ότι το δημοτικό νομικό πρόσωπο είναι υγιές και διαθέτει ικανά έσοδα. Τα έσοδά του εκτιμώνται από 350.000 – 400.000 ευρώ ετησίως, ανάλογα με την αυξομείωση των κρουαζιερόπλοιων που δένουν στο λιμάνι, από τα οποία το Λ.Τ. έχει υπολογίσιμα έσοδα.
Ο κ. Σγουρός ενημέρωσε ότι το Δ.Λ.Τ. έχει εγκεκριμένο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που προβλέπει 7 άτομα μόνιμο και 10 άτομα εποχικό προσωπικό. Σήμερα έχει δύο άτομα μόνιμο προσωπικό.
O κ. Κοκκίνης συμφώνησε ότι αποτελεί επιτυχία της απερχόμενης δημοτικής αρχής ότι κατάφερε και πήρε το Λ.Τ. μετατρέποντάς το σε δημοτικό νομικό πρόσωπο, δίνοντας έτσι τέλος στη δυαρχία μέσα στην πόλη. «Θέλω να μεταφέρω την πολιτική βούληση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Αντ. Ζερβού, ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει το Λιμενικό Ταμείο. Θεωρώ ότι οι 18 μήνες που πέρασαν ήταν μεταβατική περίοδος για το Δ.Λ.Τ. αφού δεν υπήρχε εσωτερικός κανονισμός, δεν άλλαξε πλαίσιο λειτουργίας και παρ' όλα αυτά κρατήθηκε σε μια καλή κατάσταση. Πιστεύω ότι θα πρέπει να φτιαχτεί Ταμειακή Υπηρεσία που θα λειτουργεί αυτόνομα ή να στηριχθεί ουσιαστικά από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, διαφορετικά δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Αυτό διαπιστώνω από την ενημέρωση που είχα από τον πρόεδρο και από το προσωπικό».
Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου πρόσθεσε ότι συμφωνεί με τη γενική διαπίστωση ότι η καθαριότητα του παραλιακού μετώπου και του λιμανιού αποτελεί προτεραιότητα. Θα πρέπει να αναβαθμιστεί το παραλιακό μέτωπο γιατί είναι η βιτρίνα της πόλης. Είναι δε αδιανόητο να φτιάχνομε αποχέτευση στην ενδοχώρα και το λιμάνι να αντιμετωπίζει πρόβλημα διάθεσης των λυμάτων του, όταν από το λιμάνι αυτό περιμένει να δουλέψει η πόλη, να ζήσει και η ενδοχώρα.
Ο κ. Κοκκίνης τόνισε ότι η παραλιακή ζώνη του Αγίου Νικολάου πρέπει να αποκτήσει «μοντέρνο πρόσωπο», που να ανταποκρίνεται στην εποχή μας και στις απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς και του τουριστικού προϊόντος που παράγουμε και θέλουμε να προσφέρουμε ως διακεκριμένος τουριστικός προορισμός. Εξ άλλου είναι η ζώνη όπου χτυπά η καρδιά της πόλης και καλείται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και απαιτήσεις επισκεπτών και ντόπιων, για το ρόλο της στην κοινωνική, στην πολιτιστική και στην οικονομική ζωή του τόπου μας


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ - anatolh

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα