29 Αυγ 2014

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κορυφαία τουριστική αγορά

H Ελλάδα έχει τη δυνατότητα στο μέλλον να γίνει κορυφαία τουριστική αγορά, τόνισε χθες από τα Ανώγεια η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
«Πάμε για μια καινούρια χρονιά ρεκόρ. Ο τουρισμός είναι σίγουρα εκείνος που βοηθάει στον τομέα της ανάπτυξης και έχει βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όπως δείχνουν άλλωστε και τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος», είπε χαρακτηριστικά η κα Κεφαλογιάννη.
Η υπουργός τουρισμού έκανε αναφορά και στη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον υπουργό παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο και τους πρυτάνεις Κρήτης και Αιγαίου, σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διεύρυνση της τουριστικής εκπαίδευσης, προκειμένου να προσελκυστούν φοιτητές του εξωτερικού, τονίζοντας τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και την ανάγκη ανάπτυξης σπουδών σε πανεπιστημιακό επίπεδο.
«Υπάρχει η πολιτική βούληση και ελπίζουμε σε μια καλή συνεργασία με τα πανεπιστήμια. Υπάρχουν θεσμικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν για να γίνουν πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις», τόνισε.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν παρέλειψε ν' αναφερθεί και στην πρωτοβουλία της Google για την προώθηση και την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, μέσω του διαδικτύου, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ.
Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να παρέχει στις τουριστικές επιχειρήσεις τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και τα διαδικτυακά εργαλεία που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την καλοκαιρινή περίοδο.
«Σε μια εποχή που το διαδίκτυο παίζει τον καθοριστικό ρόλο στην πληροφόρηση και την επιλογή των επισκεπτών, οι συνεργασίες με μεγάλους ‘παίκτες’ του διαδικτύου είναι εξαιρετικά σημαντικές για την Ελλάδα και μάλιστα όταν υπάρχουν πρωτοβουλίες και από την πλευρά των μεγάλων εταιριών του εξωτερικού να εφαρμόσουν πιλοτικά προγράμματα στην Ελλάδα, ξεκινώντας μάλιστα από την Κρήτη», είπε η υπουργός.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα