29 Αυγ 2014

Σύσκεψη για την ασφάλεια στο λιμάνι Αγίου Νικολάου

Ειδική σύσκεψη που αφορούσε τα μέτρα ασφάλειας στο λιμάνι Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε προχθές στο Λιμεναρχείο, στην οποία συμμετείχε και ειδικός ασφαλείας, επιτετραμμένος της διπλωματικής αντιπροσωπείας του Ισραήλ στην Ελλάδα.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Ισραηλινού αντιπροσώπου και δεν είναι τυχαίο που η επίσκεψή του στον Άγιο Νικόλαο, συνέπεσε χρονικά με τον κατάπλου στο λιμάνι του κρουαζιερόπλοιου «Royal Iris» που φιλοξενεί κάθε φορά αρκετούς Ισραηλινούς τουρίστες.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και σ' αυτήν συμμετείχαν ο Λιμενάρχης Αντιπλοίαρχος Σπύρος Αγγελάκης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λασιθίου Εμμ. Πετάσης, ο απερχόμενος και ο επόμενος, Πρόεδροι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μιχ. Σγουρός και Ιωαν. Κοκκίνης αντίστοιχα, ο αξιωματικός ασφαλείας (υπεύθυνος εφαρμογής του σχεδίου ασφαλείας λιμένος) του Λιμενικού Ταμείου Ιωαν. Μελισσουργάκης, καθώς επίσης και ο Ισραηλινός εκπρόσωπος της εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας για τα πλοία που μεταφέρουν Ισραηλινούς πολίτες.
Ο κ. Yechian Sasson, όπως είναι το όνομα του Ισραηλινού εκπροσώπου ασφαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αφιχθεί στον Άγιο Νικόλαο από την Τρίτη το βράδυ, όπου και διανυχτέρευσε, αφού περιηγήθηκε την πόλη και απέκτησε ιδία, εκ του σύνεγγυς, άποψη για το χώρο του λιμανιού, την υποδομή που διαθέτει και τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται.
Στο λιμάνι μετέβη και από νωρίς το πρωί, όπου κατέγραψε ολόκληρη τη διαδικασία κατά την προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου. Δεν είναι δε τυχαίο ότι το λιμάνι ήταν περικυκλωμένο από άνδρες και γυναίκες του Ειδικού Κλιμακίου του Λιμενικού Σώματος που ήλεγχαν τους πάντες που πλησίαζαν και ήθελαν να πάνε προς το πάρκινγκ του λιμανιού, ενώ στην παλιά προβλήτα, όπου είχε δέσει το «Royal Iris», τα μέτρα ήταν ακόμη πιο αυστηρά.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ-anatolh

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα