28 Νοε 2014

Ρέθυμνο: Ικανοποιητική συμμετοχή απεργών ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές του μνημονίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Πάνω από 500 Ρεθεμνιώτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και φοιτητές συμμετείχαν χθες στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενόψει των νέων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, ενάντια στα μνημονιακά και αντεργατικά μέτρα, που όπως επεσήμαναν, θα οδηγήσουν τους Έλληνες πολίτες στην εξαθλίωση.
Στις 10 το πρωί, πλήθος Ρεθεμνιωτών συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, όπως ήταν προγραμματισμένο, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ Ρεθύμνου πραγματοποιούσε ξεχωριστή συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου.
Μια ώρα αργότερα, σχηματίστηκε πορεία η οποία κινήθηκε στους δρόμους της πόλης ενώ η διαδρομή που ακολούθησαν με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, συνεχίστηκε στη λεωφόρο Κουντουριώτη, την Εθνικής Αντιστάσεως, την Αρκαδίου καταλήγοντας στην Πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη. Η πορεία πραγματοποιήθηκε χωρίς εντάσεις ενώ οι συμμετέχοντες από κάθε κλάδο ύψωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που πλήττουν συνολικά αλλά και ειδικά τους εν λόγω κλάδους.
Ο Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, κ. Γιώργος Μονιάκης, μιλώντας για την απεργιακή κινητοποίηση τόνισε: «Η απεργία γίνεται για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που ζητάνε απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων που δύο αιώνες τώρα έχουν στηθεί και τη μείωση των εισοδημάτων μας, με τα νέα μισθολόγια που πάνε τους μισθούς προς τα κάτω και καταργούν τις εργασιακές ελευθερίες με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο. Αυτές οι πολιτικές δεν οδηγούν πουθενά και πρέπει με δυναμικές κινητοποιήσεις να ανατραπούν».
Σε ό,τι αφορά τον αγώνα των συνταξιούχων ενάντια στα νέα μέτρα, ο Πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου, κ. Λευτέρης Κοτσαρίδης, επεσήμανε: «Αν περάσουν αυτά τα μέτρα μας βάζουν την ταφόπλακα και δεν θα μπορέσουμε να ξανασηκωθούμε. Αγωνιζόμαστε όλοι με όλες τις δυνάμεις μας, ενωμένοι για να μην μπει αυτή η ταφόπλακα και να έχουμε το δικαίωμα και εμείς να αλλάξουμε τα δεδομένα με τον αγώνα μας. Συνεχή επαγρύπνηση και συνεχή αγώνα στους δρόμους όλοι μαζί. Αν δεν ενωθούμε όλοι μαζί δεν θα καταφέρουμε τίποτα».
Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Νικολιδάκης επισημαίνοντας: «Οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα και οι συνταξιούχοι κάνουμε αγώνα για να συγκρατήσουμε μια λαίλαπα η οποία μας παρασύρει όλους μαζί. Σήμερα πρέπει να ξεκινήσουμε να βγαίνουμε στο δρόμο όλοι μαζί χωρίς φραγμούς και διαχωρισμούς για να διεκδικήσουμε αυτά που μας πήρανε και μας παίρνουν ακόμα. Ό,τι είχαμε, μας το πήρανε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο και από δω και πέρα θα μας βρίσκουν μπροστά τους μέχρι να καταλάβουν ότι υπάρχουμε και εμείς. Πρέπει να προστατευτούν οι άνεργοι, να μπουν μπροστά οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις, η παιδεία και η υγεία. Δεν ξέρουμε τι να πρωτοπούμε. Δεν έχουν ιεράρχηση τα θέματα είναι τόσα πολλά που δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε».
Στο ψήφισμα της απεργιακής κινητοποίησης που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και οι λόγοι της απεργίας ως εξής:
Aπεργούμε γιατί:
-Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια βάρβαρη αδιέξοδη και αντεργατική πολιτική καταργώντας εκτός από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες.
-Βάζει στο στόχαστρο το συνδικαλιστικό νόμο, το δημοκρατικότερο νόμο της Ευρώπης, με στόχο την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τη χειραγώγηση των συνδικάτων και την κάμψη της αντίστασης και της αντίδρασης των εργαζομένων.
-Παραδίδει στους ιδιώτες, τις Δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά (Ρεύμα, Νερό, Λιμάνια, Υγεία, Παιδεία, Δίκτυα Μεταφορών και Υποδομές).
-Επιχειρεί να ισοπεδώσει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής ασφάλειας.
-Ισοπεδώνει πλήρως ακόμα και τα ελάχιστα βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα του κόσμου της μισθωτής εργασίας.
-Σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια βιώνει την ανεργία, τη φτωχοποίηση, τη λιτότητα, τον εκφοβισμό, τις απολύσεις.
Με την ασκούμενη πολιτική, τα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι :
-1 στις 4 θέσεις εργασίας που υπήρχαν πριν την κρίση, έχουν χαθεί.
-Το ποσοστό ανεργίας είναι στο 27% όταν στο τέλος του 2008 ήταν 7,2%.
-Πάνω από το 70% των ανέργων είναι χωρίς δουλειά περισσότερο από έναν χρόνο.
-Ο αριθμός των Ελλήνων που μετανάστευσαν αυξήθηκε κατά 30% την περίοδο 2010-12.
-Είμαστε πρώτοι στην Ε. ΄Ενωση σε φτώχεια και υστέρηση βασικών αγαθών.
Διεκδικούμε και απαιτούμε:
-Tην αποκατάσταση του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, τόσο διαμέσου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όσο και του Κρατικού Προϋπολογισμού.
-Να σταματήσει επιτέλους η εμμονή κυβέρνησης και δανειστών στην αδιέξοδη πολιτική, η οποία επιτείνει την κρίση και τις συνέπειες της χωρίς να δίνει λύση.
-Να σταματήσει κάθε σκέψη για νέα μέτρα, νέες περικοπές στις συντάξεις και στα εφάπαξ.
-Να σταματήσει κάθε σκέψη για διαθεσιμότητες, απολύσεις, λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας.
-Να σταματήσει η αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών από εργατικό δυναμικό διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις.
-Να αποκατασταθεί άμεσα και συνολικά το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
- Να επανέλθει ολικά ο θεσμός του Ο.ΜΕ.Δ.
-Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα.
-Να υπάρξει μέριμνα και προστασία των απλήρωτων εργαζομένων.
-Να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από το κράτος και να σταματήσει κάθε άλλη παρέμβαση».
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού δεν σημειώθηκε καμία κατάληψη, ωστόσο το ποσοστό της απεργίας στα ημερήσια Γυμνάσια και Λύκεια του Ρεθύμνου ήταν συνολικά 41,2%. Αντίστοιχη εικόνα για τα Εσπερινά Γυμνάσια και Λύκεια του νομού δεν είχε διαμορφωθεί χθες καθώς σήμερα αναμένεται να γίνουν γνωστά τα ακριβή ποσοστά, αν υπάρχουν. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το ποσοστό της απεργίας διαμορφώθηκε στο 31%.
Από την πλευρά της η νέα Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, κ. Δέσποινα Νικολάου αναφέρθηκε στην κινητοποίηση επισημαίνοντας: «Η ΕΛΜΕ συμμετέχει αγωνιστικά στο συλλαλητήριο ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, ενάντια στην πολιτική του μνημονίου και της Τρόικα. Διαμαρτυρόμαστε για το ξεπούλημα της Δημόσιας δωρεάν παιδείας και όλων των κοινωνικών αγαθών».
Ο Γιώργος Τρούλης, Πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τόνισε: «Συμμετέχουμε στην απεργία που σηματοδοτεί τον αγώνα των εργαζομένων απέναντι στη λαίλαπα που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια. Οι εργαζόμενοι το μοναδικό όπλο το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν είναι αυτό της απεργίας, δυναμικά συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι και από την εκπαίδευση και από τους υπόλοιπους χώρους. Όλος ο κόσμος πρέπει να διατηρήσει μέσα του την ελπίδα ότι μπορούμε να πετύχουμε τις αλλαγές και τις ανατροπές τις οποίες χρειάζεται σήμερα η κοινωνία, είναι στο χέρι μας, δίνουμε καθημερινά τον αγώνα αυτό και όποτε καλούμαστε να συμμετέχουμε σε μαζικές κινητοποιήσεις πρέπει να συμμετέχουμε δυναμικά».
ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟΥ
«Αναθέρμανση των συλλογικών αγώνων για κοινωνική ανακούφιση και δικαιοσύνη»
Ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός πήρε μέρος στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία των συνδικάτων στην Αθήνα και έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα ήταν μια ηχηρή φωνή αντίστασης απέναντι στη φτωχοποίηση της κοινωνίας, στην εφιαλτική ανεργία, στη συνεχιζόμενη φορο-λεηλασία των πολιτών, στη συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην υποβάθμιση των δημόσιων αγαθών και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Ήταν μια αισιόδοξη επάνοδος της συλλογικής διαμαρτυρίας και της κινηματικής δράσης, που ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει αφετηρία αγωνιστικής αφύπνισης του λαού με αίτημα την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας, την κοινωνική ανακούφιση και την αλλαγή πορείας της χώρας. Με μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα έχει προτεραιότητα τις ανάγκες των ανθρώπων και τα κοινωνικά αγαθά, θα προωθήσει την παραγωγική, κοινωνική και θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας και θα αποκαταστήσει το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία στη χώρα».
Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ Ρεθύμνου, που ξεκίνησε στο Δημαρχείο Ρεθύμνου και συνεχίστηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης, καταλήγοντας ξανά στην αφετηρία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ Ρεθύμνου αναφέρθηκαν τα εξής: «Μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Ρέθυμνο, στέλνοντας μήνυμα αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλευρό του ΠΑΜΕ βρέθηκαν οι αγρότες με την ΠΑΣΥ, οι φοιτητές με το ΜΑΣ, οι εργαζόμενες γυναίκες με το Σύλλογο Γυναικών Ρεθύμνου, μέλος της ΟΓΕ, καθώς και πλήθος του Ρεθεμνιώτικου λαού».
Την κεντρική ομιλία κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, έκανε ο Γιώργος Δαμιανάκης, νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η πανεργατική απεργία είναι ευκαιρία να ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατά. Να δείξουμε τη δύναμη μας στους εχθρούς μας: τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα τους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αλλάξει, να βελτιωθεί η ζωή μας. Ο αγώνας θα είναι σκληρός και δύσκολος. Απαιτεί θυσίες και αντοχή από όλους μας. Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε καλύτερα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Χωρίς σύγκρουση με τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τη στρατηγική της Ε. Ε., δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών που υποφέρουν. Η λύση βρίσκεται στη συμμαχία της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα, τους ανέργους και τη νεολαία. Απαιτείται μια Λαϊκή Συμμαχία ικανή να συγκρουσθεί με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή λαίλαπα».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.Μ.Ε. ΞΕΝ/ΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Τα προβλήματα που πλήττουν τον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων νομού Ρεθύμνου, οδήγησαν τους εργαζόμενους του κλάδου σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση με το ΠΑΜΕ Ρεθύμνου, έξω από το Δημαρχείο.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν υπογραμμίζουν:
«Η σεζόν έφτασε στο τέλος της με πολλές εξελίξεις και προβλήματα στον κλάδο και τη ζωή των εργαζομένων γενικότερα, καθώς η κυβέρνηση σαρώνει διαρκώς εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις με μέτρα, αλλά και βάζοντας πλάτη στην εντατικοποίηση και τη στυγνή εκμετάλλευση μέσα στους χώρους δουλειάς στηρίζοντας τους ομίλους, το κεφάλαιο και τα συμφέροντά τους.
Το κλείσιμο των ξενοδοχείων άφησε πίσω εκατοντάδες απλήρωτους και φέτος. Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες χρωστούν στους εργαζόμενους δεδουλευμένα μηνών, συν επιδόματα και άδειες, καθώς επίσης γνωστοί όμιλοι ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κάνουν ρυθμίσεις στα χρωστούμενα των εργαζομένων έτσι ώστε να φτάνουν σε σημείο να πληρώνονται μέχρι την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν τα χρήματα που θα έπρεπε ήδη να έχουν πάρει.
Χαρακτηριστική είναι η στάση που κρατά η διοίκηση του σωματείου απέναντι στα καλέσματα για Δ.Σ. των συνδικαλιστών - μελών της διοίκησης του Π.Α.Μ.Ε. και στις επισημάνσεις για τα προβλήματα στον κλάδο και την ανάγκη να παρθούν αποφάσεις για δράσεις και να γίνει γενική συνέλευση. Τα μέλη του παραταξιακού προεδρείου (ΠΑΣΚΕ) απαξιούν να απαντήσουν όλο το καλοκαίρι στα καλέσματα αλλά και ο πρόεδρος κ. Κ. Νικολιδακης, ο οποίος πρόσφατα επικοινώνησε με τη Δ.Α.Σ. (Π.Α.Μ.Ε.) υποστηρίζει ότι αδυνατεί να συγκεντρώσει τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της παράταξής του. Πάνω σ’ αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι το Δ.Σ. αποτελείται από 9 μέλη των οποίων τα τρία ανήκουν στις δυνάμεις του Π.Α.Μ.Ε., δηλαδή ο πρόεδρος κ. Κ. Νικολιδακης αδυνατεί (ή μάλλον δεν θέλει) να φέρει ούτε ένα μέλος της διοίκησης σε συνέλευση του Δ.Σ. ακόμα και τώρα που μπαίνει το ζήτημα της απεργίας στις 27 Νοεμβρίου και που τα εν λόγω μέλη δεν εργάζονται.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απαντήσουν στην επίθεση της εργοδοσίας με συμμετοχή στην απεργία, σαν πρώτο βήμα για να ξεπεράσουν τους φόβους και τους ενδοιασμούς, να παλέψουν με ψηλά το κεφάλι και να μην δεχτούν καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματά τους. Να βγουν από τα διλήμματα της καλύτερης διαχείρισης και να υπερασπίσουν τα συμφέροντα τους αγωνιστικά ξεκαθαρίζοντας τη θέση τους από τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό αλλάζοντας τους συσχετισμούς στα σωματεία. Στηρίζοντας το ταξικό κίνημα, στηρίζοντας το Π.Α.Μ.Ε».
ΟΙ ΟΕΒΕ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Παγκρήτια κινητοποίηση των Ομοσπονδιών επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων της Κρήτης πραγματοποιήθηκε χθες με τον αποκλεισμό των γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ηράκλειο. Ο ΟΕΒΕ Ρεθύμνης συμμετείχε με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες της Κρήτης στην κινητοποίηση ενώ παράλληλα κατέθεσαν το ψήφισμα στον γραμματέα με προορισμό τον κ. πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Κύριε Γενικέ Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης,
Οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κρήτης (Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων) και ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις σήμερα Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, διατρανώνοντας ότι η πολιτική της εξοντωτικής λιτότητας και της εξαφάνισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Είναι αυτή η πολιτική που οδήγησε 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο, 850.000 εργαζόμενους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ανεργία και 3,5 εκ. συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού…
… Δεν αντέχουμε άλλο να υπομένουμε:
-Τις δυσβάστακτες φορολογικές πολιτικές και τα κάθε είδους χαράτσια που μας έχουν φέρει σε αδυναμία αποπληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών
-Τη βάρβαρη και άδικη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας μέσω του ΕΝΦΙΑ, που παραβιάζει κατάφωρα την συνταγματική αρχή της πληρωμής φόρων ανάλογα με την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών
-Το ΚΕΑΟ που ελέω κυβέρνησης λειτουργεί ως μια ανάλγητη εισπρακτική εταιρεία με εκφοβισμούς και απειλές
-Την πλήρη απαξίωση των Μ.Μ.Ε., που επιταχύνει την παραγωγική αποδυνάμωση της χώρας και οδηγεί τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες σε πλήρες αδιέξοδο.
-Την άνιση μάχη που δίνουμε για να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας και τις θέσεις εργασίας, απέναντι στην αναποτελεσματική και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης.
-Τη σκληρή λιτότητα και την ανασφάλεια που έχει οδηγήσει την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας σε τραγικά αδιέξοδα και οικογενειακές τραγωδίες
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-Επαναφορά του ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ορίου στα 12.000€
-ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, όπως ίσχυε και για το ΕΕΤΗΔΕ με το νόμο 4021/2011
-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ με ρυθμίσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες διαβίωσης και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των υποχρεώσεων των δανειοληπτών.
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΚΕΑΟ
-ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης
-ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ, ίση μεταχείριση των ΕΒΕ με άλλες επαγγελματικές ομάδες που δεν διώκονται ποινικά για οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία
-ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξαρτήτως οφειλών
-ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ
-ΠΑΓΩΜΑ των παλιών ασφαλιστικών εισφορών
-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ δημόσια και καθολική
Οι παραπάνω φορείς που εκπροσωπούμε σχεδόν το σύνολο του Μικρομεσαίου, επιχειρηματικού, επαγγελματικού και γενικά παραγωγικού δυναμικού του τόπου μας, ενώνουμε την κραυγή αγωνίας και απόγνωσής μας και καλούμε σήμερα τους εκπροσώπους του Ελληνικού κοινοβουλίου να εκφραστούν με ένα τεράστιο θεσμικό, εθνικό αλλά και κοινωνικό ΟΧΙ στις επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή στη μικρή επιχείρηση και την απασχόληση».



goodnet

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα