27 Νοε 2014

Τι δείχνει το βίντεο της επίθεσης. Οργισμένη αντίδραση φορέων για τη δολοφονική απόπειρα στον Πέτρο Ινιωτάκη

Αποκαλυπτικά των προθέσεων των αγνώστων που το απόγευμα της Τρίτης επιτέθηκαν με μανία στον αντιδήμαρχο Ηρακλείου Πέτρο Ινιωτάκη, είναι- σύμφωνα με τις πληροφορίες - τα όσα έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας από την περιοχή που σημειώθηκε η επίθεση

Στο σχετικό βίντεο που έχει στη διάθεση της η αστυνομία, διακρίνεται ένα αυτοκίνητο που κινείται αντίθετα στον μονόδρομο της οδού Ευρώπης να σταματά κοντά στη συμβολή με την Επιμενίδου, και να βγαίνει από αυτό ένας άνδρας πολύ ψηλός (περιγράφεται ως δίμετρος) ο οποίος φορά μπλούζα φούτερ, μπουφάν και άρβυλα ή κρητικά στιβάνια.

Εκτιμάται ότι υπήρχε τσιλιαδόρος ο οποίος και ειδοποίησε για το γεγονός πως πλησιάζει ο Πέτρος Ινιωτάκης μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο. Εκείνη τη στιγμή ο ψηλός φαίνεται στο βίντεο να φορά και στα δυο χέρια σιδηρογροθιές και την κουκούλα από το φούτερ.

Πλησιάζει γρήγορα τον αντιδήμαρχο και αρχίζει να το χτυπά με μανία, με τα δευτερόλεπτα που έχουν καταγραφεί να μοιάζουν...αιώνας.

Η αστυνομία δηλώνει ότι “τα ψάχνει όλα” . Υψηλόβαθμος στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ είπε στο Cretalive πως υπάρχει πεδίο ερευνών αλλά, προς το παρόν, τίποτε δεν είναι ανακοινώσιμο

Στο μεταξύ, για περίπου 4 ώρες οι άνδρες της ασφάλειας Ηρακλείου έπαιρναν χθες κατάθεση από τον Πέτρο Ινιωτάκη, προκειμένου να βρουν άκρη στη πολύκροτη υπόθεση και να μάθουν λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο δέχθηκε ο αντιδήμαρχος την δολοφονική επίθεση.

Ο κ. Ινιωτάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε δεχθεί απειλές, δεν είχε οικονομικές ή προσωπικές διαφορές με κανένα, ούτε και είχε γίνει υποπέσει στην αντίληψη του ότι είχε στοχοποιηθεί από κάποιους.

Το μόνο ζήτημα που θεωρεί ο ίδιος πως φωτογραφίζεται πίσω από τα κίνητρα των δραστών ή των ηθικών αυτουργών είναι οι θέσεις και οι απόψεις που είχε εκφράσει για το θέμα των απορριμμάτων και μάλιστα με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο, τις τελευταίες εβδομάδες.

Εκτιμά πως οι ίδιοι αν δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν, ήθελαν να του προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά, αλλά το γεγονός ότι έβαλε τις φωνές, όταν δέχθηκε τα πρώτα χτυπήματα- λέγοντας τους “τι κάνετε κ@&@παιδα” και ζητώντας βοήθεια-υπήρξε ανασταλτικός παράγοντας για τους δράστες που πιθανότατα φοβήθηκαν ότι κάποιος από τους γείτονες ή τους περαστικούς θα τους έβλεπε ή θα τους αναγνώριζε και έτσι τράπηκαν σε φυγή.

cretalive.gr

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την οργισμένη αντίδραση φορέων και πολιτών έχει προκαλέσει η πρωτοφανής επίθεση κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου, κ. Πέτρου Ινιωτάκη, το βράδυ της Τρίτης από άγνωστους δράστες σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου.

Όλοι οι φορείς σε δηλώσεις τους καταδικάζουν το περιστατικό και ζητούν άμεση σύλληψη των δραστών.

Μ. Κεφαλογιάννης

Δήλωση του Μανώλη Κεφαλογιάννη για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου, Πέτρου Ινιωτάκη

"Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την Βία και τις άνανδρες επιθέσεις από όπου κι αν προέρχονται. Εκφράζουμε τη συμπάθεια και συμπαράστασή μας στον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Ινιωτάκη Πέτρο και του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και σύντομη επάνοδο στα καθήκοντά του."

Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γ. Ροκαδάκης

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο   την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου,  Πέτρος Ινιωτάκης. Τέτοιες πράξεις βίας  είναι καταδικαστέες και είμαι σίγουρος πως η έρευνα των αρμοδίων αρχών θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, για τον εντοπισμό των δραστών. Το σύνολο της κοινωνίας απορρίπτει τέτοιου είδους πρακτικές από όπου και αν προέρχονται.

Εύχομαι στον Πέτρο Ινιωτάκη δύναμη, καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του.

Δημοτική κίνηση "Δύναμη Πολιτών"

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Δύναμη Πολιτών» εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη, δολοφονική επίθεση σε βάρος του συναγωνιστή και Αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη.

Πρόκειται για μια ωμή πράξη βίας, που περιφρονεί τις ανθρώπινες αξίες και προσβάλλει κατάφωρα τα ιδανικά της κοινωνίας μας. Το χτύπημα σε ένα εκλεγμένο εκπρόσωπο του Δήμου είναι χτύπημα στον ίδιο το θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Είναι ένα χτύπημα σε βάρος της Δημοκρατίας.

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι η ακόμη πιο ισχυρή δέσμευση όλων μας στην απαρέγκλιτη συνέχιση του έργου που γίνεται στο Δήμο Ηρακλείου. Η πορεία της δημοτικής αρχής όχι μόνο δεν θα ανακοπεί, αντιθέτως, θα είναι σταθερή, συνεχής και προσηλωμένη προς τις προγραμματισμένες κατευθύνσεις, ταγμένη μόνο στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και του τόπου.

Ευχόμαστε στον συναγωνιστή μας Πέτρο Ινιωτάκη μια γρήγορη ανάρρωση και μια γρήγορη επιστροφή στις επάλξεις.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου

Καταδικάζουμε απερίφραστα την δολοφονική επίθεση σε βάρος του αντιδημάρχου Ηρακλείου Ινιωτάκη Πέτρου και του ευχόμαστε ταχεία ανάρωση και γρήγορη επιστροφή στην οικογένειά του, στα καθήκοντά του με νέες δυνάμεις.

Συντυχάκης Μανώλης
Κασαπάκης Μιχάλης

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου

Καταδικάζουμε την άνανδρη και δολοφονική επίθεση εις βάρος του Αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στα καθήκοντα του.

Δήμαρχος Βιάννου Π. Μπαριτάκης

Eκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου σύσσωμης της τοπικής μας κοινωνίας, κι εγώ προσωπικά καταδικάζουμε την δολοφονική και άνανδρη επίθεση εναντίον του Αντιδημάρχου Ηρακλείου και συντοπίτη μας Πέτρου Ινιωτάκη.

Ως Δήμαρχος είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος για το αποτρόπαιο αυτό γεγονός σε ένα στέλεχος της αυτοδιοίκησης, ένα ενεργό πολίτη του τόπου μας και εύχομαι στον φίλο και συντοπίτη μου Πέτρο ταχεία ανάρρωση, να επιστρέψει γερός και δυνατός στην οικογένεια του και να συνεχίσει απρόσκοπτα το σημαντικό έργο που έχει αναλάβει.

Η Πολιτεία τέλος οφείλει άμεσα να εξιχνιάσει την υπόθεση και όποιοι εμπλέκονται στο γεγονός να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη

ΤΕΕ/ΤΑΚ

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την ΑΝΑΝΔΡΗ και ΥΠΟΥΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ κατά του Πέτρου Ινιωτάκη, Αντιδημάρχου Ηρακλείου και τέως Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΑΚ και την καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Η δολοφονική επίθεση παραπέμπει ευθέως σε μαφιόζικες πρακτικές του οργανωμένου εγκλήματος που θρέφεται από σκοτεινά συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί. Συμφέροντα που απειλούνται από τη στάση της νέας Δημοτικής Αρχής και της δράσης του Πέτρου Ινιωτάκη. Είναι χρέος της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης να βρεθούν οι δράστες κι οι ηθικοί αυτουργοί τους και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Χρέος απέναντι στην κοινωνία του νησιού και στη Δημοκρατία μας που δοκιμάζεται σκληρά αυτή την εποχή.

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ και ο τεχνικός κόσμος της Ανατολικής Κρήτης, συγκλονισμένος απ’ την είδηση της επίθεσης, εύχεται ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο Πέτρο, ένα γνήσιο μαχητή της ζωής και της δημοκρατίας για να επιστρέψει σύντομα ξανά με την ορμή που τον διακρίνει στην πρώτη γραμμή, εκεί όπου οι πολίτες του Ηρακλείου τον ανέδειξαν.

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέκτηκε χθες ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην οικογένεια και τα καθήκοντα του.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους αυτούς που επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και πόλωσης της κοινωνίας, ότι δεν θα βρουν απέναντι τους μόνο εμάς αλλά το σύνολο της κοινωνίας.

Τέτοιες ενέργειες είναι προσβολή κατά των Δημοκρατικών θεσμών και είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία θα εξιχνιάσει το συντομότερο δυνατό την υπόθεση

Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την άνανδρη και ύπουλη επίθεση που δέχτηκε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου,  Πέτρος Ινιωτάκης. Τέτοιες πράξεις περιορίζουν την ελεύθερη βούληση και τη δημοκρατία των πολιτών

Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης (ΑΜΑΚ)

Η ΑΜΑΚ καταδικάζει  απερίφραστα την επίθεση κατά της ζωής του που δέχτηκε ο συνάδελφος  Πέτρος Ινιωτάκης από αγνώστους χθες το απόγευμα  στο Ηράκλειο.

Η βία κι ο εκφοβισμός δεν είναι ανεκτά σε δημοκρατικές κοινωνίες.

Ευχόμαστε στο συνάδελφο γρήγορη ανάρρωση.

Γ. Σέγκος,  Επικεφαλής της Σύμπραξης Ενεργών Πολιτών Δήμου Χερσονήσου, Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΠΕΔ Κρήτης

Με συναισθήματα λύπης και αποτροπιασμού, σύσσωμη η Δημοτική μας ομάδα, καταδικάζει την άνανδρη και δολοφονική επίθεση κατά του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη , στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Φαινόμενα σαν κι αυτό, αμαυρώνουν την πολιτική μας ζωή προσπαθώντας να την καταστίσουν… σκοτεινότερη και αναποτελεσματική για τον πολίτη, θυμίζοντας άλλες εποχές.

Ευελπιστούμε οι προσπάθειες των αρμοδίων αρχών για την διαλεύκανση της υπόθεσης να φέρουν σύντομα αποτέλεσμα.

Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου

Το απόγευμα της Τρίτης 25 Νοεμβρίου, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης δέχτηκε δολοφονική επίθεση στο κέντρο της πόλης.

Το μαφιόζικου τύπου χτύπημα, παραπέμπει σε σκοτεινούς κύκλους, σε θύλακες ανομίας και εγκληματικότητας που θέλουν να κρατούν την πόλη και την κοινωνία σε ομηρία!

Το αντίδοτο σε τέτοιου τύπου πρακτικές βρίσκεται στην αλληλεγγύη και το πολιτικό θάρρος πολιτικών και πολιτών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια εγκληματική πράξη και ευχόμαστε στον Πέτρο Ινιωτάκη πλήρη ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντα που τον έταξε ο λαός του Ηρακλείου.

Εκφράζουμε την επιθυμία όλων, η αστυνομία να προβεί στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση δικαιοσύνης και για  παραδειγματισμό.

Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου καταδικάζει την άνανδρη, βάναυση και δολοφονική επίθεση σε βάρος του αντιδημάρχου Ηρακλείου, Πέτρου Ινιωτάκη, που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο κέντρο του Ηρακλείου. Είμαστε συγκλονισμένοι από την αγριότητα της απεχθούς εγκληματικής πράξης σε βάρος ενός στελέχους της Αυτοδιοίκησης και καταθέτουμε την έντονη αγωνία μας για την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας.   Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον ίδιο και στους οικείους του. Του ευχόμαστε από καρδιάς ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του. Τέτοιου είδους προκλητικές επιθέσεις δεν πρόκειται να κάμψουν τις ελεύθερες δημοκρατικές φωνές, ούτε να αποσταθεροποιήσουν την πολιτική και κοινωνική μας ζωή

Νομαρχιακή Επιτροπή ΔΗΜΑΡ Ηρακλείου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς Ηρακλείου καταδικάζει κατηγορηματικά  τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Hρακλείου, Πέτρος  Ινιωτάκης.

Ο δημοκρατικός λαός του Ηρακλείου δεν θα ανεχθεί τέτοιες τρομοκρατικές
ενέργειες. Η άθλια αυτή πράξη, από όπου και αν προέρχεται, δεν πρόκειται να αναστείλει το έργο της δημοτικής αρχής που αγωνίζεται για τη ευημερία της πόλης.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ εύχεται στον Πέτρο ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στους δικούς του και στα καθήκοντα του.

1η δημοτική κοινότητα Ηρακλείου

Τα μέλη του Συμβουλίου της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου και η Πρόεδρος κ. Μαρίνα Ανδρονά εκφράζουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους σε κάθε μορφή βίας και καταδικάζουν τη βάρβαρη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη.

Καμιά επίθεση δεν μπορεί να σταματήσει την ανάγκη της πόλης μας για δημοκρατία, ισότητα, ισονομία, δικαιοσύνη, σεβασμό, ασφάλεια και κάθαρση.

Ζητούν από την πολιτεία την προστασία των πολιτών, τον εντοπισμό των ενόχων και την παραδειγματική τιμωρία τους.

Διερμηνεύοντας και τα αισθήματα των δημοτών της 1ης Δημοτικής Κοινότητος εύχονται στον Αντιδήμαρχο Πέτρο Ινιωτάκη υγεία, δύναμη και επιστροφή στα καθήκοντά του.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Μαίρη Ν. Διακάκη

Η δολοφονική επίθεση κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη δεν μπορεί παρά να βρει κάθε δημοκρατικό πολίτη αντίθετο. Οι πρακτικές της βίας δεν έχουν θέση στην πόλη μας. Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση στον αντιδήμαρχο και δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στο πρόσωπό του.

ΟΕΒΕΝΗ    

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. εκφράζει την συμπαράστασή της στον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου Πέτρο Ινιωτάκη και καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη και ύπουλη επίθεση που δέχθηκε χθες Τρίτη, σε κεντρικό σημείο της πόλης μας.

Τέτοιες ενέργειες είναι προσβολή κατά των δημοκρατικών μας θεσμών.

Είναι χρέος της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

 3η Δημοτική Κοινότητα Δήμου Ηρακλείου

Η Πρόεδρος κα. Φλουρή Ειρήνη και σύσσωμο το Συμβούλιο της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου, καταδικάζουν απερίφραστα, την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου  κ. Ινιωτάκης Πέτρος.  Εύχονται σε αυτόν γρήγορη ανάρρωση, ώστε να γυρίσει το συντομότερο δυνατόν στα καθήκοντα του, ποιο δυνατός από ότι ήταν. Συμπαραστεκόμαστε με όλη μας την καρδιά σε εκείνον και στην οικογένεια του, και του ευχόμαστε από εδώ και στο εξής, πάντα τα καλύτερα.

Η Δημοτική Ενότητα Τεμένους

Οι Πρόεδροι και τα Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους Καταδικάζουν  την άνανδρη και δολοφονική  επίθεση εις βάρους  του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ  .Πέτρου Ινιωτάκη .

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στα καθήκοντά του .

Δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση συμπαράστασης για τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου, Πέτρο Ινιωτάκη:

“Εκφράζω την οργή μου για την άνανδρη επίθεση κατά της ζωής του Αντιδημάρχου Ηρακλείου, Πέτρου Ινιωτάκη. Είναι φανερό ότι πρόκειται για επίθεση συμφερόντων, που έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν τη νέα Δημοτική Αρχή Ηρακλείου για να εξυπηρετήσουν τα σκοτεινά συμφέροντά τους.

Είμαι βέβαιος ότι αυτό το δυσάρεστο γεγονός αντί να αποθαρρύνει, αντιθέτως θα ενδυναμώσει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου.

Δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον φίλο μου, Πέτρο, και του εύχομαι καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή”.

Δήμαρχος  Γόρτυνας  Ν. Σχοιναράκης

Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβούλιου Γόρτυνας σύσσωμης της Τοπικής μας κοινωνίας κι εγώ προσωπικά  καταδικάζουμε την δολοφονική και άνανδρη επίθεση εναντίον του Αντιδημάρχου Ηρακλείου και συντοπίτη μας Πέτρου Ινιώτακη.

Ως Δήμαρχος είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος για το αποτρόπαιο αυτό γεγονός  και εύχομαι στον φίλο μου Πέτρο ταχεία ανάρρωση, να επιστρέψει γερός και δυνατός στην οικογένεια του.

Η Ελληνική Αστυνομία οφείλει άμεσα να διαλευκάνει την υπόθεση τις απόπειρας δολοφονίας του Πέτρο Ινιώτακη και οι δράστες να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων κ. Κοκοσάλης

Καταδικάζω την άνανδρη και ύπουλη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου ΠΕΤΡΟΣ ΙΝΙΩΤΑΚΗΣ.

Είμαστε ενάντια σε τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις που προσβάλουν την δημοκρατία κια αμαυρώνουν την κοινωνία μας.

Στεκόμαστε δίπλα στον Αντιδήμαρχο και την οικογένειά του και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση ώστε να επιστρέψει στα  καθήκοντά του και να συνεχίσει το έργο που έχει αναλάβει.

Απόστολος Λουλουδάκης - Αντιδήμαρχος Χερσονήσου

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση προς τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Πέτρο Ινιωτάκη. Η ενέργεια αυτή αμαυρώνει την ιστορία της πόλης και αποδεικνύει περίτρανα τον ολισθηρό δρόμο στον οποίο κινήθηκε η πολιτική ζωή του τόπου μας τα τελευταία χρόνια.  Απαιτούμε η αστυνομία ΑΜΕΣΑ να διαλευκάνει την υπόθεση και να πέσουν οι μάσκες.  Οι δημοκρατικοί πολίτες του Ηρακλείου πρέπει να αντιδράσουν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.  Η Δημοκρατία δεν απειλείται από τον υπόκοσμο και τους προστάτες του.  Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στο φίλο μου Πέτρο Ινιωτάκη.  Από αύριο το πρωί ο αγώνας μας για κάθαρση του δημόσιου βίου, για δημοκρατία και για την πολιτιστική αναγέννηση του τόπου μας θα είναι πιο δυνατός και χωρίς εκπτώσεις.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ)    

Σε μία πόλη με πλούσια ιστορική και πολιτιστική διαδρομή ,ενέργειες όπως αυτή της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη είναι άκρως καταδικαστέες και προκαλούν τον αποτροπιασμό μας.

Αυτή η πόλη αξίζει να είναι υπόδειγμα ασφάλειας και ευνομίας, και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον κ. Ινιωτάκη ταχεία ανάρρωση.

Ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκ/νης Δ/σης Κρήτης

O Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονική ενέργεια σε βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου, κ. Πέτρου Ινιωτάκη.  Τέτοιες συμπεριφορές ναρκοθετούν τους δημοκρατικούς θεσμούς της κοινωνίας μας. Ταυτόχρονα, ευχόμαστε ολόψυχα στον κ. Ινιωτάκη να επανέλθει γρήγορα στις επάλξεις της δημόσιας ζωής αφενός και αφετέρου καλούμε τα αρμόδια Όργανα της Πολιτείας να επαγρυπνούν χωρίς καμιά ανοχή για την περιφρούρηση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών και των δημοκρατικών μας θεσμών όταν αυτά απειλούνται.

Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης

«Καταδικάζω με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη και εύχομαι ταχεία ανάρρωση»

Τέτοιες ενέργειες είναι προσβολή κατά των δημοκρατικών μας θεσμών και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της.»

Νομαρχιακή Επιτροπή  Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή  Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου  καταδικάζει μετά βδελυγμίας την θρασύδειλη, πρωτοφανή και αποκρουστική δολοφονική επίθεση εις βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη. Τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν  την δημοκρατική ιστορία της πόλης μας.

Αναμένουμε από τις διωκτικές αρχές να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και η δικαιοσύνη  να διαλευκάνει την υπόθεση.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας τόσο στον τραυματισμένο αντιδήμαρχο όσο και στην οικογένεια του .



neatv

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα