28 Νοε 2014

Ηράκλειο Άκαρπες οι έρευνες για τους δράστες της επίθεσης κατά του Πέτρου Ινιωτάκη

Άκαρπες παραμένουν ως αυτήν την ώρα οι έρευνες για τους δράστες της επίθεσης κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη, ο οποίος υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο σήμερα ή αύριο καθώς η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά.
Η χειρουργική επέμβαση κράτησε πάνω από τρεις ώρες και όπως δήλωσαν οι θεράποντες γιατροί στέφθηκε από πλήρη επιτυχία και η υγεία του αντιδημάρχου θα αποκατασταθεί κατά 100%.
Όπως τόνισαν στο inotos.gr οι χειρουργοί «ο τραυματισμός έγινε με σκοπό να προκαλέσει μόνιμη βλάβη ή να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του».
Την πρόθεση των δραστών να σκοτώσουν επιβεβαλίωσε και ο κουνιάδος του αντιδημάρχου Ζαν Ανδρέα Γκαραντσίνι μιλώντας το μεσημερί στον Star fm 88,4 στην εκπομπή του Βασίλη Σπυριδάκη.
Πριν την επέμβαση ο Πέτρος Ινιωτάκης έδωσε κατάθεση τεσσάρων ωρών στην αστυνομία προκειμένου να διαφωτίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση.
Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει το υλικό από κάμερα ασφαλείας κοντά στο χώρο της επίθεσης με αξιωματικούς της αστυνομίας να δηλώνουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Τα γαλάζια μάτια του δράστη
Σύμφωνα με πληροφορίες του inotos.gr ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου περιέγραψε τον άνθρωπο που τον κτύπαγε με μανία ως «ιδιαίτερα ψηλό και εύσωμο» ενώ εκείνο που του έκανε εντύπωση ήταν τα ανοιχτόχρωμα μάτια του όπως αυτά που φαινόταν μέσα από την κουκούλα που φορούσε στο πρόσωπο για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του.
Στην ενέδρα της δολοφονικής επίθεσης συμμετείχαν άλλα τρία άτομα. Ο ένας, σύμφωνα με τις πληροφορίες κρατούσε τσίλιες και οι άλλοι δύο «λειτούργησαν» βοηθητικά στον εύσωμο που είχε τον κύριο λόγο στην επίθεση μάλλον με σιδερολοστό.
Οι αναρτήσεις της αδελφής του Πέτρου Ινιωτάκη
Από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Πέτρο Ινιωτάκη βρέθηκε όλη οικογένεια του αλλά και οι αδελφή του Ελένη Ινιωτάκη, πρώην στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης η οποία έζησε και αυτή ώρες αγωνίας μέχρι να διαπιστωθεί ότι ο αδελφός της είχε ξεπεράσει κάθε κίνδυνο.
Τότε ήταν και η πρώτη ανάρτηση της Ελένης Ινιωτάκη στο facebookη οποία έδινε και το στίγμα των υποψιών της οικογένειας για αυτούς που κρύβονται πίσω από τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του αδερφού της.
«Όταν πολεμάς για τα ιδανικά σου, ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό- έγραψε η Ελένη Ινιωτάκη-… Ας αναλογιστεί ο καθένας μας, συνέχισε η αδελφή του αντιδημάρχου, ποια συμφέροντα σε κάποιους γίνονται καταθέσεις και πολυκατοικίες και σε άλλους σιδερένια γροθιά στο πρόσωπο… Πέτρο κρατα δυνατά…»
Η δεύτερη ανάρτηση της Ελένης Ινιωτάκη ήρθε λίγες ώρες αργότερα αυτή τη φορά χωρίς αιχμές αλλά κάνοντας ένα βήμα παρακάτω και παρουσιάζοντας τις θέσεις του Πέτρου Ινιωτάκη για την υπόθεση της διαχείρησης των στερεών αποβλήτων όταν ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου ήταν στη διοίκηση του ΤΕΕ-ΤΑΚ.
Άραγε πόσο τυχαία ήταν η υπενθύμιση των θέσεων του Πέτρου Ινιωτάκη στη διαχείρηση των απορριμμάτων από την αδελφή του;
Έγραψε λοιπόν σ αυτή την ανάρτηση η Ελένη Ινιωτάκη:
«Ο Πέτρος Ινιωτάκης είχε πάντα ξεκάθαρες απόψεις. Το ίδιο συνεχίζει και σήμερα. Με αφορμή το Δημοτικό Συμβούλιο οι θέσεις του… (που εκφράστηκαν απο το 2012 για τον ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, (Επιστολή).
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Πρεβελάκη & Γρεβενών 712 02 Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ.: 2810 – 286854 Fax: 2810-281128
E-mail: teetak@tee.gr Ιστοσελίδα: www.teetak.gr
Ηράκλειο 21/08/2012
Αριθ. Πρωτ. 2915
ΠΡΟΣ:
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΘΕΜΑ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Σχετ. έγγραφα μας υπ’ αρ. 2882/2011 και 2673/2012.
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
Μετά από την αποστολή της Μελέτης Αναθεώρησης-Επικαιροποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Κρήτης, για την οποία σας ευχαριστούμε και την παρουσίασή της στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας, η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ συζήτησε το θέμα στη συνεδρίαση της 09/08/2012, λαμβάνοντας υπόψη και την από 28/6/2011 απόφαση της Αντιπροσωπείας του Τμήματος, που κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης με το 2882/1011 έγγραφό μας.
Με την απόφασή της αυτή η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ είχε εκφράσει την αγωνία μας για την ανάγκη άμεσης εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κρήτη, είχε δηλώσει την κατηγορηματική διαφωνία μας με μονάδες καύσης σύμμεικτων απορριμμάτων ή δευτερογενών προϊόντων καύσης (Solid Recovered Fuel, SRF και Refuse Derived Fuel, RDF), που προκύπτουν από την επεξεργασία σύμμεικτων απορριμμάτων και κατέληγε στις παρακάτω προτάσεις:
«Ειδικά σήμερα, σε συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης και βάναυσης επίθεσης στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, το μοντέλο διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων στην Κρήτη αλλά και συνολικότερα στην Ελλάδα πρέπει:
• Να τοποθετεί τον πολίτη στο κέντρο των δράσεων για μια ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων.
• Να δίνει έμφαση στη μείωση των σκουπιδιών, τη διαλογή στην πηγή, την επανάχρηση και την ανακύκλωση.
• Να θεσπίζει μέτρα για τη διαλογή του οργανικού υλικού στην πηγή για την εκτροπή μεγάλων ποσοτήτων απορριμμάτων από την ταφή.
• Να θεσμοθετεί κίνητρα για την ενίσχυση της οικιακής κομποστοποίησης.
• Να αναβαθμίζει και να ενισχύει τα προγράμματα ανακύκλωσης και να δημιουργεί δίκτυα Πράσινων Σημείων (Κέντρων Ανακύκλωσης).
• Να αντιμετωπίζει το ζήτημα της διαχείρισης του σημαντικού όγκου των απορριμμάτων και των υπολειμμάτων των οικοδομικών υλικών στον τομέα των κατασκευών, που εδώ και πολλά χρόνια τυγχάνει εξαιρετικής αντιμετώπισης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, επιτρέποντας τη χρήση τους σε νέες κατασκευές και περιορίζοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό κόστος.
• Να προωθεί αποτελεσματικές, σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας των στερεών απορριμμάτων με επιστημονικά, τεχνικοοικονομικά, περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά κριτήρια.
• Να μην προκρίνει πανάκριβες τεχνολογίες καύσης, με τον πολίτη απλό καταναλωτή-παρατηρητή, να τροφοδοτεί συνεχώς τους αποτεφρωτήρες με σκουπίδια.
Στο πλαίσιο αυτά το ΤΕΕ-ΤΑΚ, μετά από εκτενή μελέτη και συζήτηση του προβλήματος στη μόνιμη επιτροπή περιβάλλοντος και τη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος, προτείνει ως κύριο άξονα της επεξεργασίας των στερεών απορριμμάτων στην Κρήτη τη διαλογή στην πηγή, μηχανική διαλογή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων.»
Θεωρούμε, λοιπόν, πολύ θετικό το γεγονός ότι η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Κρήτης, κινείται σε μεγάλο βαθμό σε τέτοια κατεύθυνση. Αρνητικά όμως αξιολογούμε και είμαστε αντίθετοι με την αναβάθμιση της λειτουργίας του εργοστασίου βιοξήρανσης των απορριμμάτων που λειτουργεί στην περιοχή της Ν. Αλικαρνασού και την ένταξή του με τέτοιο ρόλο στον Περιφερειακό Σχεδιασμό.
Το γεγονός αυτό, δημιουργεί αντικίνητρα για τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση σε τέσσερεις Δήμους της Κρήτης, μεταξύ των οποίων του πολυπληθέστερου Δήμου Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται περιοχές δύο ταχυτήτων στην Κρήτη, ως προς την εμπέδωση μιας ορθής πρακτικής στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και ως προς το διαφορετικό κόστος λειτουργίας των μονάδων. Παράλληλα, εμπεριέχει κινδύνους για τη διάθεση του παραγόμενου υποπροϊόντος, για το οποίο σήμερα μπορεί να υπάρχει η ζήτηση, αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει ότι η ζήτηση αυτή θα υπάρχει και στο μέλλον, ειδικά δε αν τέτοια υποπροϊόντα διατεθούν και από άλλες Περιφέρειες της χώρας και κορεστεί η ζήτηση.
Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι στο τελικό σενάριο της αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται λειτουργία προεπεξεργασίας σύμμικτων στερεών αποβλήτων με βιοξήρανση και να ενταχθεί η υπάρχουσα μονάδα βιοξήρανσης στη διαδικασία υλοποίησης του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ με νέο ρόλο, που θα είναι συμβατός και θα συνεργάζεται με τις υπόλοιπες μονάδες που προβλέπονται.
Ελπίζουμε οι παραπάνω προτάσεις μας, να ληφθούν σοβαρά υπόψη στα πλαίσια της διαβούλευσης, για τη διαμόρφωση της τελικής εισήγησης έγκρισης του ΠΕΣΔΑ από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ινιωτάκης Πέτρος
Πρόεδρος ΤΕΕ-ΤΑΚ
Εσωτερική Διανομή:
• Γραφείο Μηχανικών
Κοινοποίηση:
• ΤΕΕ/ΤΔΚ
• Μ.Ε. Περιβάλλοντος ΤΕΕ/ΤΑΚ

Πηγή: inotos.gr

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα