8 Δεκ 2014

Φιλιππίνες- 21 νεκροί από τον τυφώνα Χαγκουπίτ

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, πολλοί από αυτούς από πνιγμό, από τις πλημμύρες στην Μπορονγκάν, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Ανατολική Σαμάρ, της πρώτης ηπειρωτικής περιοχής που επλήγη από τον τυφώνα Χαγκουπίτ, ανακοίνωσε σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός των Φιλιππίνων διευκρινίζοντας ότι ο τυφώνας έχει πλέον υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα.

Οι αρχές είχαν απομακρύνει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους ενώ ο ισχυρός τυφώνας προσέγγιζε τη χώρα από τον Ειρηνικό, συνοδευόμενος από ανέμους 210 χλμ. την ώρα, από φόβο μήπως επαναληφθεί η εικόνα που άφησε πίσω του πέρυσι ο ισχυρότατος τυφώνας Χαϊγιάν, με περισσότερους από 7.000 νεκρούς και αγνοούμενους.

"Επιβεβαιώνουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ανατολική Σαμάρ, 18 από τους οποίους στη Μπορονγκάν", δήλωσε η Γκουεντολίν Πανγκ, γενική γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων.

Το εθνικό συμβούλιο διαχείρισης και περιορισμού των κινδύνων από φυσικές καταστροφές στη Μανίλα είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα τον θάνατο μόλις δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό τριών. Δύο ακόμη --σύμφωνα με πληροφορίες-- έχασαν τη ζωή τους έξω από το νησί Σαμάρ, το τρίτο μεγαλύτερο των Φιλιππίνων, από το βράδυ του Σαββάτου που ο τυφώνας Χαγκουπίτ έπληξε τη χώρα.

Ο Χαγκουπίτ προσεγγίζει σήμερα τη Μανίλα με ανέμους που δεν ξεπερνούν τα 110 χλμ. την ώρα, ως τροπική καταιγίδα πλέον.

Στην περιφέρεια της Μανίλας όπου ζουν 12 εκατομμύρια κάτοικοι που συχνά πλήττονται από φονικές πλημμύρες, οι επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχών, ωστόσο, συνεχίζονται. "Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού. Οι πλημμύρες είναι αυτές που μας ανησυχούν", δήλωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Τζόζεφ Εστράντα.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία Pagasa, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ακόμη περισσότερο καθώς ο Χαγκουπίτ θα κατευθύνεται δυτικά. Η καταιγίδα αναμένεται απόψε νοτίως της πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα