7 Δεκ 2014

Αποδέσμευση 400.000 ευρώ από την παράκαμψη Ελούντας για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου στο νοσοκομείο


Αρκετή συζήτηση έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου για την αποδέσμευση ποσού περίπου 400.000 ευρώ για τις «Απαλλοτριώσεις της παράκαμψης της Ελούντας».
Το έργο έχει μπλοκαριστεί από ενστάσεις ιδιοκτητών γης που απαλλοτριώνεται για τις ανάγκες κατασκευής του δρόμου.
Αφορμή έδωσε η επιδίωξη της δημοτικής αρχής να εξασφαλίσει 800.000 περίπου, που πρέπει να παρακαταθέσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου ως τμήμα του συνολικού ποσού που απαιτεί η εξαγορά της οικοπεδικής έκτασης ανατολικά του Νοσοκομείου για να συντελεστεί η απαλλοτρίωσή του.
Επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής είχε εξασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο χρηματοδότηση 1.300.000 ευρώ για το σκοπό αυτό, από τα συνολικά 2.100.000 ευρώ που απαιτούνται για την αγορά της έκτασης αυτής. Το Πράσινο Ταμείο καλύπτει τις υποχρεώσεις του Δήμου και λοιπών φορέων του δημοσίου (Αρχαιολογικό Μουσείο, Δημοτικό Σχολείο, Νοσοκομείο κλπ.).
Ο Δήμαρχος Αντ. Ζερβός είπε ότι από λογαριασμό της Περιφέρειας είχαν αποδεσμευτεί 430.000 ευρώ ως υπόλοιπο του Δήμου Αγίου Νικολάου, ώστε να καταβάλει μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ο Δήμος και τα υπολειπόμενα 400.000, για να συμπληρωθεί το ποσό.
Επειδή για τους γνωστούς λόγους το έργο του δρόμου της Ελούντας καθυστερεί, και έως ότου υποβληθεί η νέα πρόταση για την τροποποίηση των απαλλοτριωμένων ζωνών, για να προχωρήσει το τμήμα από το γήπεδο μέχρι το Κάτω Χωριό, στο εντός οικισμού τμήμα προτάθηκε από 24 μ. να περιοριστεί η απαλλοτρίωση στα 16 μ. Με την πρόταση η πλειονότητα των ιδιοκτητών φαίνεται κατ' αρχήν σύμφωνη. Μετά τη μορφοποίηση της πρότασης από την Περιφέρεια και εφ' όσον υπάρξει συναίνεση, θα επανακηρυχθεί η απαλλοτρίωση.



ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
anatolh

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα