5 Δεκ 2014

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στον πομπό μεσαίων της ΕΡΑ Χανίων

Σταμάτησε η μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΑ Χανίων στα μεσαία κύματα και στη συχνότητα των 1.512 χιλιοκύκλων καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ έκοψε την Πέμπτη το ρεύμα στον πομπό που τροφοδοτεί και την κεραία στην Σούδα.
Το πρόγραμμα της ΕΡΑ Χανίων συνεχίζει να μεταδίδεται στα FM και στις συχνότητες των 100,6 και 104 Mhz καθώς και στο Διαδίκτυο.
Ωστόσο, επικρατεί προβληματισμός σε εργαζόμενους και αλληλέγγυους μετά την πληροφορία ότι, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα της ERTOPEN, εδώ και λίγα 24ωρα η ΝΕΡΙΤ υποχρεώνει τη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ.
Επανασύνδεση του ρεύματος στην ΕΡΑ ζητά η «Πρωτοβουλία Πολιτών»
Να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ, ζητά η Πρωτοβουλία Πολιτών.
Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Την Τετάρτη στις 8 το πρωί, συνεργείο της ΔΕΗ μετέβη στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Χανίων στη Σούδα και διέκοψε την ηλεκτροδότηση, τόσο στον πομπό των Μεσαίων, από τον οποίο εξέπεμπαν πρόγραμμα οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ όσο και στο ραδιοφάρο, γεγονός που εμπεριέχει και άλλους κινδύνους καθώς από το βράδυ ο ψηλός πύργος του θα είναι πλέον χωρίς φωτισμό ασφαλείας.
Παρόμοιες προσπάθειες να διακοπεί το ρεύμα σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και σε άλλους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ, όπως στο Βόλο και τη Ρόδο, με εντολή της διεύθυνσης της κυβερνητικής ΝΕΡΙΤ. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι ήταν ενήμεροι για το ενδεχόμενο διακοπής, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν στις κατά τόπους εγκαταστάσεις αλληλέγγυοι πολίτες, που με την παρουσία τους απέτρεψαν τις διακοπές ρεύματος».
Η Πρωτοβουλία Πολιτών τονίζει ότι η αγωνιζόμενη, ελεύθερη φωνή της ΕΡΑ Χανίων, πρέπει να συνεχίσει να ακούγεται» και μεταξύ άλλων ζητά «να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στη Σούδα. Να σταματήσει οποιαδήποτε παρόμοια ενέργεια σε οποιονδήποτε περιφερειακό σταθμό σε όλη τη χώρα».




ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα