4 Δεκ 2014

Νερό από το φράγμα Βαλσαμιώτη έως το ερχόμενο καλοκαίρι



Το ερχόμενο καλοκαίρι θα μπορεί το φράγμα Βαλσαμιώτη να δώσει νερό στην υψηλή ζώνη Αγιάς – Κολυμπάρι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανθρώπων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ).
Το θέμα απασχόλησε, μεταξύ άλλων, τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚ.
Όπως αναφέρθηκε οι εργασίες κατασκευής του αγωγού που θα συνδέει το φράγμα με το Πατελάρι αναμένεται να ξεκινήσουν την Άνοιξη. Παράλληλα διευκρινίστηκε ότι η λύση που έχει προκριθεί είναι προσωρινή καθώς το κόστος κατασκευής του μόνιμου αγωγού αγγίζει τα 3-3,5 εκατ. ευρώ που είναι ένα ποσό απαγορευτικό στην παρούσα κατάσταση για τον Οργανισμό. Η δε προσωρινή λύση έχει πολύ χαμηλότερο κόστος και θα χρηματοδοτηθεί με ιδίους πόρους.
Ήδη πάντως στην παρούσα φάση τα στελέχη του Οργανισμού σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια «τρέχουν» όλες τις ενέργειες σε σχέση με τον αγωγό και τις αδειοδοτήσεις ώστε η σύνδεση να είναι λειτουργική και να μπορεί να δώσει το φράγμα του Βαλσαμιώτη νερό σε περιοχές που το έχουν ανάγκη.
Να υπενθυμίσουμε τέλος ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς που υπάρχουν από τα συνολικά 6 εκατ. κυβικά νερού που έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει το φράγμα Βαλσαμιώτη το 80% θα είναι απολήψιμο δηλαδή θα μπορεί να αξιοποιηθεί.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα