9 Δεκ 2014

Google ειδικά για παιδιά

Ειδικές εκδόσεις των προϊόντων της ετοιμάζει η Google με target group παιδιά κάτω από 13 ετών.

H πληροφορία έρχεται από δημοσίευμα της USA Today, στην οποία ένας από τους αρχιμηχανικούς της Google, o Pavni Diwanji, δήλωσε ότι σκοπός των προϊόντων αυτών είναι να βοηθήσουν τα παιδιά “να είναι λιγότερο καταναλωτές και περισσότερο δημιουργοί”.

Στις ειδικές εκδόσεις των προϊόντων της Google περιλαμβάνονται προϊόντα όπως το Chrome και το YouTube.

Στις ΗΠΑ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην προστασία της ιδιωτικότητας των παιδιών και σε ό,τι αφορά τη συλλογή δεδομένων που τα αφορούν.

Δεν είναι γνωστό ακόμη το πώς θα είναι διαμορφωμένα τα παιχνίδια αυτά, τα οποία πιθανόν θα έχουν διαφορετική σχεδίαση από αυτά των ενηλίκων. Σίγουρο εόμως θεωρείται ότι θα λειτουργούν διαφορετικά από ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Επιχειρώντας να προσαρμόσουμε ένα παράδειγμα στην ελληνική πραγματικότητα θα πούμε ότι, αν ένα παιδί πληκτρολογήσει «τρένο» θα πάρει στα αποτελέσματα την παιδική ταινία «Πολικό Εξπρές» και όχι τα τα δρομολόγια του ΟΣΕ, τα οποία έχουν ενδιαφέρον μόνο για ενηλίκους.

“Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό που κάνουμε”, είπε ο Pavni Diwanji, “προκειμένου να δώσουμε στους γονείς τα σωστά εργαλεία να επιβλέπουν τα παιδιά τους”.

Παρόμοια προϊόντα έχει επιχειρήσει να προσφέρει και η Apple στο παρελθόν με το “Family Sharing”, ένα τύπο λογαριασμού στα iOS 8 και OS X, ο οποίος επιτρέπει σε παιδιά να αγοράσουν apps με την επίβλεψη και την άδεια κηδεμόνα.

Πηγή: e-pcmag

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα