2 Ιαν 2015

Πολλοί πολίτες της Ιεράπετρας δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις προς το Δήμο

Στην οικονομική κατάσταση του Δήμου Ιεράπετρας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Θ. Καλαντζάκης.
«Δυστυχώς, είπε, αρκετοί συμπολίτες δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους και αυτό επηρεάζει τη λειτουργία υπηρεσιών που βασίζονται στην ανταποδοτικότητα για να μπορέσουν να έχουν στη διάθεσή τους πόρους, που θα αξιοποιήσουν αναλόγως προς όφελος της κοινωνίας.
Αρκετοί δεν εκμεταλλεύτηκαν το δικαίωμα που τους έδινε σχετικός νόμος για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται δεν ικανοποιεί. Θα περιμένουμε μήπως δοθεί παράταση έτσι ώστε όσοι δεν προσήλθαν να κάνουν ρυθμίσεις να το πράξουν μελλοντικά. Στο μεταξύ όμως πορευόμαστε με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα.
Αντιλαμβανόμαστε τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Θα πρέπει όμως να γίνει συνείδηση στους συνδημότες μας ότι θα πρέπει να φροντίζουν για την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο Δήμο. Όπως κάνουν για το ρεύμα, το τηλέφωνο, έτσι να φροντίσουν και για το νερό ή τις άλλες χρήσεις που σχετίζονται με το Δήμο για να μπορέσει ο Δήμος με τη σειρά του να υλοποιήσει ανταποδοτικά έργα ή να προσλάβει το ανάλογο προσωπικό.
Σημειώνουμε δε ότι υπάρχει κατανόηση από πλευράς μας για ειδικές περιπτώσεις συμπολιτών που έχουν πραγματικά ανάγκη. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που συστηματικά δεν πληρώνουν και οι μεγαλο-οφειλέτες. Ήδη έχουμε ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες, έχουν δεσμευτεί ΑΦΜ σε αρκετούς που οφείλουν χρήματα στο Δήμο. Ξεκινάμε πάντα από εκείνους που οφείλουν μεγάλα ποσά.
Πιστεύουμε το υπουργείο να δώσει παράταση και να ωφεληθούν και οι πολίτες και ο Δήμος για να μπορέσει να παράξει καλύτερο έργο», σημείωσε ο κ. Καλαντζάκης.




ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
anatolh

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα