9 Απρ 2015

Μετανάστες - ναυαγοί στη Γαύδο - Νέα τραγωδία;

Αδιευκρίνιστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία των ακτών της νήσου Γαύδου, νότια της Κρήτης, από αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας και παραπλέον πλοίο.

Επίσης, άγνωστο παραμένει με ποιο μέσο μεταφέρθηκαν οι παράτυποι μετανάστες, τους οποίους προσπαθεί να συγκεντρώσει και να καταμετρήσει η δημοτική Αρχή του νησιού.

Στο νησί μεταβαίνει και σκάφος του λιμενικού με άντρες του Σώματος.

Σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου τις πρώτες πρωϊνές ώρες

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι σκάφος στο οποίο επέβαιναν μετανάστες, πλέει ανοιχτά της Γαύδου και βρίσκεται σε κίνδυνο.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ένας ψαράς εντόπισε σε ακτές του νησιού, μεγάλο αριθμό μεταναστών, οι οποίοι προφανώς είχαν εγκαταλείψει το σκάφος που τους μετέφερε και είχαν βγει στην παραλία κολυμπώντας.

Αεροσκάφος C-130, το οποίο μετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του σκάφους, επιβεβαίωσε στο Θάλαμο Επιχειρήσεων που συντονίζει τις έρευνες νότια της Γαύδου, ότι πάνω από 100 μετανάστες έχουν βγει σε παραλία του νησιού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν αγνοούμενοι ενώ το σκάφος το οποίο τους μετέφερε δεν έχει εντοπιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες, ένας επιβάτης του σκάφους, επικοινώνησε με τον ευρωπαϊκό άριθμο έκτακτης ανάγκης, 112 και σε σπαστά αγγλικά δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος για το σκάφος που πλέει νότια της Γαύδου με περίπου 200 επιβαίνοντες.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού του σκάφους ενώ στις έρευνες μετέχει αεροσκάφος C-130, πλωτό σκάφος του λιμενικού από το ΛΣ Παλαιόχωρας καθώς επίσης και παραπλέοντα σκάφη.

Αυτήν την ώρα γίνεται συντονισμός μεταξύ των αρχών, λιμενικού σώματος και δημοτικής αρχής, για την αντιμετώπιση του έκτακτου αυτού περιστατικού.

Περιπολικό σκάφος από το ΛΣ της Παλαιόχωρας σπεύδει στην ακτή που έχουν εντοπιστεί οι μετανάστες ενώ οι έρευνες συνεχίζονται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό μεταναστών που πιθανόν δεν κατάφεραν να βγουν στην ακτή και παραμένουν στην θάλασσα.

Πηγές: ΑΠΕ, flashnews

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα