13 Μαΐ 2015

Το Παιδικό Χαμόγελο στη φάρμα Agreco

«Μητέρα!! Γύρισα!! Ο θεός Πλούτωνας με άφησε να έρθω να σε δω… και κοίτα!! Φέρνω μαζί μου παπαρούνες, το λουλούδι που συμβολίζει τη ζωή» φώναξε η Περσεφόνη βγαίνοντας από το χωράφι με τα καταπράσινα στάχυα, τρέχοντας προς τη θεά Δήμητρα και τα παιδιά του Παιδικού Χαμόγελου που την αναζητούσαν σε όλη τη φάρμα Agreco.
Τα παιδιά του παιδικού Χαμόγελου ολοκληρώνοντας το project της χρονιάς: ‘Τα δώρα της Αμάλθειας’, επισκέφθηκαν τη φάρμα Agreco όπου εκεί τους περίμενε η θεά της γεωργίας, η Δήμητρα, με εμψυχώτρια του θεατρικού παιχνιδιού την κ. Τόνια Κοντογιάννη για να αναζητήσουν την κόρη της Περσεφόνης, με τη βοήθεια της παιδαγωγού Ελένη Σηφάκη και να φέρουν και πάλι την άνοιξη.
Η Περσεφόνη και η θεά Δήμητρα αφού μάζεψαν στάχυα, οδήγησαν τα παιδιά στο αλώνι όπου τα περίμενε ένα γαϊδουράκι, έτοιμο να αλωνίσει σέρνοντας τον βολόσυρο.
Ο ήχος του νερού από τον νερόμυλο έμοιαζε να φωνάζει στα παιδιά και να τα καλεί να δουν πως γυρνάει η μυλόπετρα και πως γίνεται το αλεύρι. Εκεί είχαν την ευκαιρία, αφού δουν τον μύλο, να ζυμώσουν και να φτιάξουν ψωμάκι.
Η μυρωδιά από τον ξυλόφουρνο έκανε τα παιδιά να μαζευτούν γύρω του και να δοκιμάσουν ψωμί βουτηγμένο σε αγνό ελαιόλαδο.
Κλείνοντας την εκδρομή, η γιαγιά- Κατίνα, η κ. Κατίνα Χατζηπαράσχου, έφτιαξε μαζί με τα παιδιά μυζηθροπιτάκια, που τα έψησαν και τα έφαγαν επιτόπου.
Οι υπεύθυνοι του Παιδικού Χαμόγελου σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν: «Ευχαριστούμε θερμά τη φάρμα Αgreco και ιδιαίτερα τον διευθυντή Γιώργο Κοτσίφη και την υπεύθυνη της φάρμας Ελένη Περαντωνάκη, όπως και όλο το προσωπικό, για την υπέροχη συνεργασία και τη βοήθειά τους. Ήταν μια εκδρομή που θα μείνει αξέχαστη στους μικρούς μαθητές του Παιδικού Χαμόγελου».

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα