22 Ιουλ 2015

Άνοιξαν υπόγειο τούνελ στα Χανιά για να κλέψουν κοσμηματοπωλεία!

Άνοιξαν υπόγειο τούνελ στα Χανιά για να κλέψουν κοσμηματοπωλεία!
Άνοιξαν υπόγειο τούνελ στα Χανιά για να κλέψουν κοσμηματοπωλεία!
Μέχρι και υπόγειο τούνελ άνοιξαν στα Χανιά για να κλέψουν κοσμηματοπωλεία τα μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης.
Πρόκειται για επτά άτομα που φέρονται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ως «παρακλάδι της γεωργιανής μαφίας».
Από τους επτά οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή οι τρεις: δύο άνδρες οι οποίοι προφυλακίστηκαν και μία γυναίκα η οποία αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Σήμερα θα οδηγηθούν οι υπόλοιποι τέσσερις. Τέλος στη δράση τους έδωσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων. Στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι οι συλληφθέντες «είχαν προχωρήσει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες (διάτρηση μεσοτοιχιών, διάνοιξη τούνελ, απόκρυψη εργαλείων κ.λπ.) κοντά σε δύο κοσμηματοπωλεία, στην πόλη των Χανίων, προκειμένου να μπουν σε αυτά με τη μέθοδο του “ριφιφί”!». Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χρυσά κοσμήματα συνολικού βάρους 600 γραμμαρίων και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
Στην ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αναφέρεται ότι η εξάρθρωση της σπείρας έγινε μετά από πολυήμερη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της περασμένης Τετάρτης επτά μέλη της σπείρας, πέντε άνδρες ηλικίας 31, 33, 37, 38 και 41 ετών και δύο γυναίκες, ηλικίας 59 και 61 ετών, όλοι υπήκοοι Γεωργίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξακρίβωσε την άφιξη στη χώρα μας τριών μελών της σπείρας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, οι οποίοι στη συνέχεια προωθήθηκαν μέσω του λιμένα Πειραιά στα Χανιά. Οι τρεις υπήκοοι Γεωργίας είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν στην πατρίδα τους για διάφορα αδικήματα, όπως κλοπές, διαρρήξεις, κατοχή, αποθήκευση και χρήση όπλων, διακίνηση ναρκωτικών και είχαν εκτίσει πολυετείς ποινές κάθειρξης σε φυλακές της Γεωργίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σκοπός της άφιξής τους στην Ελλάδα ήταν η διάπραξη διαρρήξεων - κλοπών σε κοσμηματοπωλεία στην Κρήτη. Για τον σκοπό αυτό συναντήθηκαν με τα άλλα μέλη της οργάνωσης και οργάνωσαν σειρά προπαρασκευαστικών ενεργειών. Κατ’ αρχάς επισκέφθηκαν πλήθος κοσμηματοπωλείων σε όλους τους Νομούς της Κρήτης, στα οποία διενήργησαν αυτοψία με σκοπό να επιλέξουν τα πιο “ευάλωτα”.
Από το σύνολο των κοσμηματοπωλείων που επισκέφθηκαν στην Κρήτη εστίασαν την προσοχή τους σε 35.
Όπως εξακριβώθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κρήτη τα μέλη της οργάνωσης αφαιρούσαν κοσμήματα από διάφορα καταστήματα με τη μέθοδο της “απασχόλησης”. Συγκεκριμένα κατά την επιθεώρηση των εσωτερικών χώρων των κοσμηματοπωλείων, εισέρχονταν, προσποιούμενοι τους πελάτες και δοκίμαζαν πολλά κοσμήματα, αφαιρώντας ορισμένα από αυτά, χωρίς οι ιδιοκτήτες ή οι υπάλληλοι των καταστημάτων να το αντιλαμβάνονται.
Σε μία εκ των περιπτώσεων, στις 14 Ιουλίου, πέτυχαν με τη μέθοδο αυτή να αφαιρέσουν κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ από κοσμηματοπωλείο στα Χανιά, αλλά κατά την απομάκρυνσή τους από το σημείο έγιναν αντιληπτοί και κατά την προσπάθεια διαφυγής τους απώλεσαν τα κλεμμένα κοσμήματα, τα οποία και επεστράφησαν στον ιδιοκτήτη τους».
Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, «αποκαλύφθηκαν όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες (διάτρηση μεσοτοιχιών, διάνοιξη τούνελ, απόκρυψη εργαλείων κ.λπ.) που είχαν γίνει πλησίον δύο κοσμηματοπωλείων, στην πόλη των Χανίων, προκειμένου να εισέλθουν σε αυτά με τη μέθοδο του “ριφιφί”».
Απογευματινές ώρες της περασμένης Τετάρτης αποφασίστηκε η σύλληψή τους.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες χρυσών κοσμημάτων, συνολικού βάρους 600 γραμμαρίων, όλα προερχόμενα από κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης. Σε έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός εργαλείων που χρησιμοποιούνται για τη διάπραξη διαρρήξεων – ριφιφί».
Τέλος, η Αστυνομία αναφέρει ότι η προανάκριση κατέδειξε τη σχέση των κατηγορουμένων με ηγετικά μέλη της γεωργιανής μαφίας και τον διεθνικό της χαρακτήρα.
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα