28 Ιουλ 2015

Π. Λαφαζάνης: Δεν ήταν μια κυριακάτικη μπόρα που πέρασε τo 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα

Την ανάγκη αμφισβήτησης και ρήξης με το ευρωενωσιακό σύστημα και την ευρωζώνη και την άμεση έναρξη συζήτησης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στην κοινωνία για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα τόνισε ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Μιλώντας στην πολιτική εκδήλωση της ιστοσελίδας iskra.gr ο πρώην υπουργός, και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε εντονότατη κριτική προς την κυβέρνηση για την στροφή προς ένα νέο μνημόνιο λέγοντας ότι αυτό δεν συνάδει με τις προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι είναι μεγάλο λάθος να νομίζουν κάποιοι ότι το 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ήταν μια κυριακάτικη μπόρα που πέρασε ή μια παροδική λαϊκή έκρηξη και κατηγόρησε το πολιτικό κατεστημένο και τα ΜΜΕ εντός κι εκτός Ελλάδας για ένα αληθινό και βρώμικο πόλεμο κατά του ιδίου και της Αριστερής Πλατφόρμας.

Ο κ. Λαφαζάνης τέλος υποστήριξε ότι μια νομισματική ανεξαρτησία θα ισοδυναμεί ουσιαστικά με κατοχύρωση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και αναλύοντας επιγραμματικά το πρόγραμμα επιστροφής στο εθνικό νόμισμα τόνισε την ανάγκη μεταξύ άλλων την εθνικοποίηση των τραπεζών, μεγάλης αναδιανομής του πλούτου, επίσης εθνικοποίηση όλων των μεγάλων υποδομών της χώρας τονίζοντας την άρνησή του στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

 Στην εκδήλωση μίλησαν ο Αντώνης Νταβανέλος μέλος Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ και ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Επίσης χαιρετισμό έκανε και ο Μανώλης Γλέζος.

Χαιρετισμοί και μηνύματα στάλθηκαν από τους:

-Fαβιο De Μasi, ευρωβουλευτής του Die Linke

– Tον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργο Κασιμάτη

-Από το μέλος της Κνεσσέτ Dr. Dov Khenin και του ΚΚ Ισραήλ- Δημοκρατικό Μέτωπο Ειρήνης και Ισότητας- Ενιαία Λίστα

-Τον πρόεδρο των αριστερών οικονομολόγων της Αργεντινής και Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες, Κλαούδιο Κατζ

-Το Βρετανό συγγραφέα και ακτιβιστή της αριστεράς Ταρίκ Αλί

-Toν διεθνούς φήμης οικονομολόγο Σαμίρ Αμίν

-Pedro Fuentes, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του PSOL Thiago Aguiar, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Σεμιναρίου, μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Σάο Πάουλο και ηγέτης της νεολαίας Juntos

-Εκ μέρους της ομάδας Εθνικού Συντονισμού του Marea Socialista: Carlos Carcione, Gonzalo Gómez, Juan García, Stalin Pérez, Zuleika Matamoros, Alexander Marín, Nicmer Evans.




ert

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα