19 Σεπ 2015

Aντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Μαζική σε συμμετοχή και με παλμό ήταν η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Με συνθήματα όπως «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί», αλλά και υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών, οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού του για το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στην Ομόνοια. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά, στην Πάτρα, στο Βόλο, στα Τρίκαλα και στα Ιωάννινα.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται στις 29 Σεπτέμβρη.

Στο Κερατσίνι δεκάδες άτομα άφησαν λουλούδια στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στην Παναγή Τσαλδάρη, ενώ έγιναν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ Αντώνη Νταλακογεώργο, τον συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρο Κωνσταντίνου, καθώς και από εκπρόσωπο της εργατικής λέσχης Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

fyssasKατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και της πορείας δεν έλειψαν μικροεντάσεις μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και αστυνομίας.

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε τρία σημεία στην Παναγή Τσαλδάρη 60 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στην πλατεία Κύπρου και στην Πλατεία Ζαρντέν.

fyssas4«Δυο χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, η ανάληψη της «πολιτικής ευθύνης″ από την νεοναζιστική οργάνωση, αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης. Πρόσθεσε ότι «οφείλουμε όλοι να αναστοχαστούμε τις αιτίες που εκτρέφουν και συντηρούν το φασισμό. Σε μια κοινωνία που η κρίση και τα μνημόνια δοκιμάζουν την κοινωνική συνοχή, που κυριαρχούν η φτώχεια, η εξαθλίωση, ο ατομικισμός και η απαξίωση της πολιτικής, ο φασισμός βρίσκει έδαφος για να αναπτυχθεί, να δρα και να παρεμβαίνει».

«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι αποκάλυψε το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και αποτελεί ένα από τα πιο μελανά σημεία της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Πρόσθεσε ότι «η κυνική ανάληψη της ευθύνης για την δολοφονία από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, χθες, μόλις μια ημέρα από την θλιβερή επέτειο, αποτελεί την πιο προκλητική απόδειξη για το ποιοι είναι αυτοί που οπλίζουν τα χέρια των δολοφόνων».

 Στις σημερινές συγκεντρώσεις συμμετείχαν πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, τα ναυτεργατικά σωματεία, τα σωματεία Μετάλλου Αττικής, των Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών Καθαριστριών Πειραιά, των Λογιστών Πειραιά, της Ιδιωτικής Υγείας, των Επαγγελματιών Οδηγών, το Παράρτημα Οικοδόμων, οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ Πειραιά.



Kαταγγγελίες για την αστυνομική παρέμβαση

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου με ανακοίνωσή της  αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «καταγγέλλει το νέο αποψινό όργιο αστυνομικής βίας που εξαπολύθηκε ενάντια σε διαδηλωτές στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι για την επέτειο της δολοφονίας Φύσσα από την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.
Ξύλο, δακρυγόνα, ανελέητο κυνηγητό.
Εκτός των υπολοίπων, χαρακτηριστικές είναι οι αναίτιες μαζικές προσαγωγές από τις δυνάμεις καταστολής. Νεολαίοι Περιστεριώτες, μέλη της Αριστερής Κίνησης, πιάστηκαν ώρες πριν το συλλαλητήριο μόλις πάρκαραν στην περιοχή και έβγαιναν απ το αυτοκίνητο (!), ενώ πιάστηκαν επίσης πολλοί φοιτητές που περίμεναν λεωφορείο σε στάση μετά το συλλαλητήριο (!!).

Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις καταστολής δείχνουν «υπερβάλλοντα ζήλο» ενάντια σε αντιφασίστες διαδηλωτές, επιβεβαιώνοντας τις διασυνδέσεις με την νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.
Είναι προφανές πως αυτές οι αδικαιολόγητες εξοργιστικές ενέργειες της ΕΛΑΣ στοχεύουν αφ ενός να κτυπήσουν το αντιφασιστικό κίνημα, και αφ ετέρου εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας εν όψει των κοινωνικών συγκρούσεων που αναπόφευκτα θα ξεσπάσουν το αμέσως επόμενο διάστημα με την εφαρμογή των καταστροφικών εξοντωτικών μέτρων του νέου πεντακομματικού ευρωμνημονίου».

H ANTAΡΣYΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως: «Η αστυνομία τίμησε και πάλι την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με προσαγωγές και συλλήψεις. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία που έγινε σήμερα στο Κερατσίνι, στην επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Οι προσαγωγές -κυρίως σε νέους- ξεκίνησαν πριν καν αρχίσει η σημερινή αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι.

Και συνεχίστηκαν μετά το τέλος της μεγάλης πορείας, με προσλήψεις νεολαίων που περίμεναν στη στάση για να φύγουν με το λεωφορείο από την πορεία!
Καλούμε άμεσα να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες της πορείας.
Θα μας βρουν μπροστά τους!».



Πηγές: A΄ Πρόγραμμα, ΕΡΤ1, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα