25 Σεπ 2015

Ολοκληρώθηκαν οι ορκωμοσίες των μελών της κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκαν οι ορκωμοσίες των μελών της κυβέρνησης
Αρχίζει στο Προεδρικό η ορκωμοσία του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα του Υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος θα καταλάβει τη θέση του παραιτηθέντος Δημήτρη Καμμένου.

mouzalas1Η ορκωμοσία καθυστέρησε γιατί είχαν ολιγόλεπτη κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό αλλά και το επικείμενο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πια το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως ευρωπαϊκό και ανέφερε ότι οι χώρες που προβάλλουν ενστάσεις για την υλοποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής είναι μειονότητα.

Παράλληλα σημείωσε ότι τους πρόσφυγες «οφείλεις να τους υποδέχεσαι και όχι να τους απωθείς» ενώ υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα εισέρχονται κατά 80% πρόσφυγες, σε αντίθεση με την Ιταλία, όπου το πρόβλημα είναι μεταναστευτικό.

Ο κ. Σγουρίδης σε δηλώσεις του πριν εισέλθει στο Προεδρικό ανέφερε ότι αναλαμβάνει το υπουργείο σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα. Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, σημείωσε.

Για τις τρεις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομική πολιτική της χώρας, μίλησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας μετά την ορκωμοσία.

Αναφερόμενος σε αυτές είπε ότι «η μία αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας, η δεύτερη είναι η εξεύρεση ισοδυνάμων έτσι ώστε να απαλύνουμε τα όποια δύσκολα σημεία της συμφωνίας και η τρίτη είναι το λεγόμενο αναπτυξιακό σοκ». Σημείωσε ότι στο πλαίσιο της τρίτης αυτής πρόκλησης, «η πολιτική εξωστρέφεια της χώρας που συνδέεται με την προσέλκυση επενδύσεων και τη δυναμική των εξαγωγών, αποτελεί αιχμή του δόρατος όλου αυτού του συστήματος». «Αυτή την τρίτη πρόκληση έχουμε κληθεί να υπηρετήσουμε», πρόσθεσε.


ert

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα