16 Σεπ 2015

Π. Καμμένος: Οι Αν. Ελ. θα συγκυβερνήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν είμαστε imitation κόμμα, ευθύς εξαρχής είχαμε καθορίσει το πρόγραμμά μας, τα όρια μας και τι διαπραγματευόμαστε», τόνισε, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, όταν ρωτήθηκε γιατί οι πολίτες να ψηφίσουν το imitation (σ.σ απομίμηση) κόμμα που είναι οι ΑΝΕΛ, ενώ υπάρχει το original (σ.σ αυθεντικό) που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι οι ΑνΕλ δεν εμπλέκονται σε υποθέσεις σκανδάλων και διαφθοράς, και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι τέθηκε εκτός λίστας του κόμματος, ο Παύλος Χαϊκάλης, για τον οποίο επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι τον αδίκησε, σε αντίστιξη με τη θέση του κ. Μαρκογιαννάκη σε ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ωστόσο, στην πληροφορία ότι η δικογραφία για τον κ. Μαρκογιαννάκη επεστράφη λόγω ανεπάρκειας στοιχείων, απάντησε «δεν το γνωρίζω».

Ερωτηθείς για το ζήτημα που ενέσκηψε με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, είπε ότι παραπέμφθηκε «στο Πόθεν Έσχες» κατόπιν ανωνύμου καταγγελίας, προσθέτοντας ότι ο κ. Φλαμπουράρης είναι πλέον συνταξιούχος και εν πάση περιπτώσει έχει απαντήσει. Διατύπωσε δε τη θέση αρχής ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει τα αποδεικτικά στοιχεία να δημοσιοποιούνται από όλους, διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι «με βάση τον νόμο ζήτημα υπάρχει αν είσαι μέτοχος σε εισηγμένη εταιρεία».

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις που του ετέθησαν, ο κ. Καμμένος αρνήθηκε να αποκαλύψει την «συνέχεια» των τελευταίων τηλεοπτικών πολιτικών μηνυμάτων των ΑνΕλ σχετικά με το «χαρτί που ξέχασε ο Β. Μεϊμαράκης στο ντιμπέιτ».

Με αφορμή, επίσης, την παραπομπή του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για αλλοίωση στοιχείων, είπε ότι ουσιαστικά η Δικαιοσύνη «δικαιώνει την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, την οποία δεν υπερασπίστηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Καμμένος έθεσε το ζήτημα αν ο πραγματικός αριστερός είναι εκείνος που ενδιαφέρεται για το καλό των εργαζομένων και της χώρας ή εκείνος που λέει «κόντρα σε όλα και όπου βγει».

Επισήμανε ότι η ποιοτική διαφορά μεταξύ του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλ και των προηγουμένων έγκειται στο ότι η πίεση επί των ελληνικών κυβερνήσεων στα δύο προηγούμενα αφορούσε το grexit, ενώ εν προκειμένω η ελληνική κυβέρνηση πιέστηκε με έξοδο από την ΕΕ.

Είπε δε ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τα ζητήματα φορολογίας των επιχειρήσεων.

Επέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς και τον Άδωνι Γεωργιάδη, όπως και την Ντόρα Μπακογιάννη, ότι με δηλώσεις τους και συνεντεύξεις τους συνέτειναν στο να χαθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αποσύρουν 45 δισ. ευρώ από τις τράπεζες.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα αποκαταστήσει την σταθερότητα μέσω της εφαρμογής του προγράμματος, γεγονός που θα οδηγήσει στην άρση των capital controls.

Ερωτηθείς για τον κ. Βαρουφάκη, είπε ότι στην αρχή έκανε δουλειά, αν και προκαλούσε με το στιλ του, πως δεν πιστεύει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών δούλεψε κατά της κυβέρνησης, και εντόπισε το κύριο σφάλμα του κ. Βαρουφάκη στο ότι ενώ γνώριζε το σχέδιο Σόιμπλε, εντούτοις «το ψιθύρισε στο υπουργικό συμβούλιο και δεν κατέστησε απολύτως σαφές ότι αυτό ήταν το σχέδιο ακριβώς».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε, επίσης, ότι κατόπιν εντολής του, η ΜΟΜΑ αποκατέστησε σημεία του φράχτη στον Έβρο, προσθέτοντας ότι ο φράχτης «κάνει αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε στην θάλασσσα». Υπογράμμισε ότι αν δεν διενεργούνταν διαρκώς διασώσεις από το Λιμενικό και την Αστυνομία -συγχαίροντας ταυτόχρονα τα δύο Σώματα-, τότε ή θα έπρεπε να σκοτώνεις μικρά παιδιά, ή να αφήνεις τους ανθρώπους αυτούς να πνίγονται ή να επιτρέψεις στην Τουρκία να πραγματοποιεί επιχειρήσεις διάσωσης στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων.

«Ως Ελλάδα και ως ΕΕ έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους» είπε, προσθέτοντας ότι η λύση είναι η δημιουργία συνθηκών επιστροφής στις εστίες τους και εκτιμώντας ότι η επόμενη Σύνοδος του ΝΑΤΟ, που αναμένεται να λάβει σχετικές αποφάσεις, θα είναι πολύ σημαντική.

Τέλος, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα σχηματισθεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλ, απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ, προσέθεσε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε σειρά εθνικών θεμάτων και εκτίμησε ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, θα «απελευθερωθούν» βουλευτές από τον «καραμανλικό πυρήνα της ΝΔ» που θα μπορούσαν να στηρίξουν μια κυβέρνηση.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα