21 Σεπ 2015

Αλλαγή καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και σταδιακά στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν τη νύχτα στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα πιθανό να συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους και χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στις περισσότερες περιοχές.



Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Κατά περιόδους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά ανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία – Θράκη

Στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Μακεδονία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θράκη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – δυτική Στερεά – δυτική Πελοπόννησος

Αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα νότια από νότιες με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – ανατολική Στερεά – Εύβοια – ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα και από τις πρωινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια από ανατολικές με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες – Κρήτη

Τοπικές νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 29 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα από το βράδυ πιθανόν στα βόρεια να είναι έντονα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα