24 Σεπ 2015

Στους Χοντροβολάκκους πιθανόν η ταινία του Σμαραγδή για τον Καζαντζάκη

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η σύντομη συνάντηση που είχαν, την Τρίτη, στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου, ο πολυβραβευμένος και πάντα δραστήριος Έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.
Ο Δήμαρχος παρέδωσε στον κ. Σμαραγδή διπλωματική εργασία της αρχιτέκτονος Γεωργίας Κρεμμυδιώτη, στην οποία είχε πραγματευτεί καταγραφή των παραδοσιακών οικισμών του Πάνω Μεραμβέλλου, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο εγκαταλειμμένος σήμερα οικισμός «Χοντροβολάκκοι». Στον οικισμό αυτό ο κ. Σμαραγδής έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να κάνει ορισμένα γυρίσματα της ταινίας, τα οποία σκοπεύει να ξεκινήσει τέτοια εποχή του χρόνου! Γυρίσματα θα κάνει και στους τέσσερις νομούς του νησιού και εκτός Κρήτης.
Όταν έγινε γνωστό το ενδιαφέρον του κ. Σμαραγδή για τους Χοντροβολάκκους, τους οποίους μάλιστα έχει επισκεφθεί, η Διευθύντρια Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρώ Ζερβού και η κόρη της Γεωργία Κρεμμυδιώτη ενημέρωσαν το Δήμαρχο για την εν λόγω μελέτη και του ζήτησαν να την παραδώσει στο σκηνοθέτη, αφού μπορεί ενδεχομένως να τον βοηθήσει σε ορισμένα ζητήματα καλύτερης αξιοποίησης του χώρου για τη σκηνογραφία των γυρισμάτων που θα κάνει στον οικισμό, ο οποίος έχει αποτυπωθεί και μελετηθεί λεπτομερώς από την κ. Κρεμμυδιώτη.


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
anatolh

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα