18 Σεπ 2015

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το απόγευμα διοργανώνονται αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι.

Συνδικάτα και σωματεία του Πειραιά θα συγκεντρωθούν, το απόγευμα από τις 18:00, στην Παναγή Τσαλδάρη, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στην πλατεία Κύπρου και στην πλατεία Ζαρντέν.

«Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε στη φασιστική ιδεολογία να δηλητηριάζει τις ψυχές των νέων ανθρώπων, να μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλο θύμα ρατσισμού ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα ή πολιτική τοποθέτηση» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος. «Η δολοφονία αυτή δεν ήταν η αρχή αλλά ούτε και το τέλος της δράσης της Χρυσής Αυγής. Παρά την προσπάθεια να εξαπατήσουν την κοινωνία δείχνοντας ένα άλλο πρόσωπο , η δράση τους συνεχίζεται σπέρνοντας το μίσος απέναντι σε μετανάστες και αντιφασίστες πολίτες» προσθέτει.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν ναυτεργατικά σωματεία, τα σωματεία Μετάλλου Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών Καθαριστριών Πειραιά, Λογιστών Πειραιά, Ιδιωτικής Υγείας, Επαγγελματιών Οδηγών, Παράρτημα Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πειραιά.

Στο μεταξύ, τις έντονες αντιδράσεις και την αποδοκιμασία όλων των κομμάτων, προκάλεσε η κυνική ομολογία της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο .
Για ομολογία ενοχής που εξοργίζει κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάνουν λόγο όλα τα δημοκρατικά κόμματα. Επισημαίνουν ότι καταδεικνύεται με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ο εγκληματικός χαρακτήρας αυτής της οργάνωσης και καλούν τους πολίτες με την ψήφο τους να δώσουν απάντηση σ” αυτή την πρόκληση.


ΠΗΓΗ:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα