20 Σεπ 2015

WSJ: Η Κρήτη θα αναδείξει τον επόμενο πρωθυπουργό

Το κρίσιμο ρόλο που θα παίξει το νησί της Κρήτης στην εκλογική μάχη της Κυριακής σχολιάζει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
Αν και οι ηγέτες των κομμάτων συνήθως εστιάζουν στις μεγάλες πόλεις όπως την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά έχουν στρέψει την προσοχή τους στην Κρήτη, που με πληθυσμό 620.000 ατόμων συνεισφέρει τις 16 από τις 300 έδρες της Βουλής, σχολιάζει το δημοσίευμα.
Αυτός ο αριθμός των εδρών θα μπορούσε να κάνει και τη διαφορά σε μια από τις σκληρότερες εκλογικές μάχες των τελευταίων ετών, τονίζει ο αρθρογράφος του κειμένου και συμπληρώνει λέγοντας πως, αν οι ψηφοφόροι της Κρήτης εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα μπορούσαν να δώσουν ένα πλεονέκτημα στους συντηρητικούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί για τις απώλειες που ίσως καταγράψει στην Κρήτη λόγω και της Λαϊκής Ενότητας. Ένας σημαντικός αριθμός μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη έχει συνταχθεί με την ΛΑΕ, σημειώνεται.
Υποψήφιοι στο νησί, εκτός από τον Αλ. Τσίπρα (Ηράκλειο), είναι επίσης ο Ε. Μεϊμαράκης (Ηράκλειο) αλλά και οι Σ. Θεοδωράκης (Χανιά) και Π. Καμμένος(Ηράκλειο).



Πηγή: newmoney

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα