12 Οκτ 2015

Μέτρα-φωτιά στο πολυνομοσχέδιο - Ποιοι κινδυνεύουν με φυλάκιση και πρόστιμα

Mέτρα “φωτιά” που φέρνουν ανατροπές τόσο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων όσο και για τους κατόχους τραπεζικών θυρίδων, επιφυλάσσει το πολυνομοσχέδιο-σκούπα που περιλαμβάνει μέρος των 48 προαπαιτούμενων της συμφωνίας με τους δανειστές.

Το νομοσχέδιο δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ του Σαββάτου και τέθηκε ταυτόχρονα σε διαβούλευση, με όσους επιθυμούν να καταθέσουν προτάσεις να έχουν περιθώριο να το πράξουν έως το πρωί της Δευτέρας και αναμένεται να ψηφιστεί έως την Τετάρτη από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όπως μεταδίδει η Σοφία Δήμτσα, ορισμένα από τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στο επίμαχο νομοσχέδιο είναι τα εξής:


  • - Θα επιβάλλεται ΕΝΦΙΑ ακόμη και στα ακίνητα μεγάλης παλαιότητας, αναδρομικά από την 1/1/2015, με το κατώτατο όριο να πέφτει από τα 10 ευρώ που ίσχυε έως σήμερα στο 1 ευρώ.
  • - Αύξηση της φορολογίας στα ενοίκια από 1/1/15 και κατάργηση της φοροαπαλλαγής για τα ανείσπρακτα ενοίκια
  • - Αναδρομική αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 19/8/2015 με πρόβλεψη για ποινή 10% σε όσους συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα
  • - Μείωση του αριθμού των 100 δόσεων για όσους έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση και κρίνονται ως έχοντες
  • - Χαρακτηρισμός της φοροδιαφυγής ως “έγκλημα” και πρόβλεψη για ποινή φυλάκισης δύο ετών για όσους έχουν συλληφθεί να φοροδιαφεύγουν για ποσά άνω των 100.000 ευρώ (ή 50.000 ευρώ για ΦΠΑ)
  • - Δήμευση της περιουσίας για φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ (50% καταθέσεων, 50% μετρητών σε θυρίδες, 100% περιεχομένου θυρίδων εκτός μετρητών).
  • - Πρόστιμο 50% για μη απόδοση ΦΠΑ
  • - Κατάργηση της χρηματοδότησης των ελλειμματικών ταμείων από τον λογαριασμό αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ). Υπενθυμίζεται πως από αυτό τον λογαριασμό έκανε πολλές φορές χρήση το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα ταμεία που δεν είχαν να πληρώσουν τις συντάξεις.





Πηγή: megatv

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα