3 Νοε 2015

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου (VIDEO)

Ένταση προκλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε τη Δευτέρα το απόγευμα  όταν απολυμένοι της εταιρίας ανακύκλωσης βρέθηκαν στη Λότζια για να παραδώσουν ψήφισμα και να ζητήσουν συμπαράσταση για να γυρίσουν πίσω στις θέσεις τους.
Η ένταση προκλήθηκε όταν ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός έθεσε ζήτημα νομικού ερείσματος απεναντι στην εταιρία για την επαναπρόσληψη των εργαζόμενων.
Ο δήμαρχος δήλωσε πως είναι ηθικό το να επιστρέψουν στις θέσεις τους ωστόσο διερωτήθηκε αν είναι και το νόμιμο. Σε αυτό το σημείο προκλήθηκαν αντιδράσεις με τους εργαζόμενους να φωνάζουν πως το δημοτικό συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο και πρέπει να πάρει μία απόφαση.
Ύστερα από αποδοκιμασίες και ύβρεις οι τόνοι της συζήτησης έπεσαν και έγινε προσπάθεια να βρεθεί μία λύση με τη συζήτηση.
Αλλαγή στις εργασιακές συνθήκες
Οι εργαζόμενοι στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης ξεκίνησαν τη Δευτέρα δυναμική κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενοι για την αιφνίδια αλλαγή στις εργασιακές συνθήκες και το μισθολογικό/ασφαλιστικό καθεστώς τους.
Συγκεκριμένα πρόκειται για 42 εργαζόμενους του Εργοστασίου Ανακύκλωσης, το οποίο έχει αναληφθεί από νέα εργοδοσία, η οποία προχώρησε σε διαφοροποίηση των όρων απασχόλησης των εργαζομένων.
Έχει μειώσει δηλαδή τους μισθούς στα 600 ευρώ και παράλληλα έχει βγάλει τους εργαζόμενους εκτός των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων.
Οι εργαζόμενοι δε δέχονται αυτήν τη δραστική αλλαγή και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εργαστούν υπό αυτές τις συνθήκες, προχωρώντας σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι δε δούλεψαν και παράλληλα συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του εργοστασίου.





Πηγή: inotos.gr - VIDEO από neatv.gr

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα