23 Μαρ 2016

Στο Μαξίμου Π. Καμμένος και Ν. Τόσκας

Στο Μαξίμου Π. Καμμένος και Ν. Τόσκας
Στο Μαξίμου Π. Καμμένος και Ν. Τόσκας
Δύο ώρες κράτησε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, οι οποίοι είχαν κληθεί στο μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να εξετάσουν τα δεδομένα μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο και το Μετρό των Βρυξελλών. Η κυβέρνηση συνιστά ψυχραιμία και νηφαλιότητα με τον πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει ότι γίνεται ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Ελληνικού λαού.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο A. Τσίπρας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Βελγικό λαό και την Ευρωπαϊκή
Ενωση. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον φόβο και το θρησκευτικό μίσος να επικρατήσουν στην Ευρώπη» αναφέρει το μήνυμα του πρωθυπουργού.


Ο Α. Τσίπρας ενημερώθηκε για τις εξελίξεις κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την καγκελάριο της Γερμανίας Α.Μέρκελ. Επίσης ο πρωθυπουργός, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ζήτησε τη μετάθεση της προγραμματισμένης συζήτησης στη Βουλή για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης να γίνει την Δευτέρα. Για τον λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε δικό του μήνυμα στο Twitter ανέφερε: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για τα θύματα και τις οικογένειές τους»


Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και θα γίνει ότι πρέπει για την ασφάλεια της χώρας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών βρίσκονται σε συνεχή επαφή τόσο με την μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και με τις προξενικές αρχές στην χώρα, ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός και συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις.


ert
http://cretaone.blogspot.gr/


Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα