23 Μαρ 2016

Ανατροπή στη φορολόγηση ΙΧ, αλλάζουν και τα τέλη!

Ανατροπή στη φορολόγηση ΙΧ, αλλάζουν και τα τέλη!
Ανατροπή στη φορολόγηση ΙΧ, αλλάζουν και τα τέλη!
Μεγάλες ανατροπές στη φορολόγηση των αυτοκινήτων αλλά και στα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να έρθουν τους επόμενους μήνες. Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε τη σύσταση ειδικής επιτροπής η οποία θα καταθέσει προτάσεις για τον εξορθολογισμό της φορολόγησης και των τελών Ι.Χ. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στόχος είναι η φορολόγηση να γίνεται όχι με βάση τον κυβισμό του αυτοκινήτου αλλά με την εμπορική του αξία. Μ' αυτήν θα καθορίζεται το τέλος ταξινόμησης, το τεκμήριο διαβίωσης αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας.

Οπως ανέφερε πρόσφατα το Εθνος, στόχος είναι η δημιουργία ενός δικαιότερου συστήματος φορολόγησης της αγοράς αυτοκινήτου βάσει της πραγματικής αξίας τους, καθώς με τα σημερινά δεδομένα δύο αυτοκίνητα ίδιου κυβισμού αλλά με μεγάλη διαφορά στην τιμή αγοράς τους καταβάλλουν τους ίδιους φόρους και τέλη κυκλοφορίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια ώστε το νέο μοντέλο να εφαρμοσθεί από τα φετινά τέλη κυκλοφορίας και θα αφορά κυρίως τα οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά. Σε κάθε περίπτωση πάντως όλες οι αλλαγές στη φορολογία του αυτοκινήτου θα εφαρμοσθούν μέσα στο 2016.


caranddriver.gr




Κρήτη Κοινωνία Θέμα ΔιάφοραΠολιτική Lifestyle Video ΟικονομίαΑυτοδιοίκηση 
Πολιτισμός Υγεία ΠεριβάλλονΠαράξενα Τουρισμός Αγροτικά Επιστήμη τεχνολογία Hot news
 Εκλογές Top story ΚαφενείοΓυναίκα Απόψεις Ομορφιά Σχέσεις ΦωτογραφίαΠρόσωπα Ζώδια Κατοικίδια Μόδα




Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα