23 Μαρ 2016

Σφοδρή κακοκαιρία στα Χανιά- Ένας 57χρονος νεκρός και δύο παιδιά τραυματίες

Σφοδρή κακοκαιρία στα Χανιά- Ένας 57χρονος νεκρός και δύο παιδιά τραυματίες
Σφοδρή κακοκαιρία στα Χανιά- Ένας 57χρονος νεκρός και δύο παιδιά τραυματίες
Στο έλεος της κακοκαιρίας ο νομός Χανίων. Από νωρίς το πρωί έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στο νομό από τους θυελλώδεις ανέμους. Ένας 57χρονος άντρας έχασε τη ζωή του και δύο παιδιά τραυματίστηκαν από πτώσεις δέντρων και στέγης. Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές, η μία στην Κίσαμο και η δεύτερη στα Κεραμειά. Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο, αλλά και την ηλεκτροδότηση του νομού, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο των Χανίων.

Τραγικό θάνατο βρήκε 57χρονος στα Χανιά, όταν δέντρο που ξεριζώθηκε, καταπλάκωσε το αυτοκίνητό του. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη Λεωφόρο Σούδας και, συγκεκριμένα στο ύψος του ΜΑΙΧ.

Ελαφρά τραυματισμένος στο πόδι του από πτώση δέντρου, μεταφέρθηκε το πρωί στο Κέντρο Υγείας Βάμου, μαθητής του Λυκείου της περιοχής. Μετά το περιστατικό και, εν μέσω αλλεπάλληλων διακοπών στην ηλεκτροδότηση του σχολείου, ο Δ/ντής κράτησε τα παιδιά μέσα στις αίθουσας μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι. Εξάλλου, μαθητής του δημοτικού σχολείου Σούδας, τραυματίστηκε ελαφρά από πτώση τμήματος στέγης που αποκολλήθηκε λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Στην Κίσαμο, οι άνεμοι αποκόλλησαν λαμαρίνες από τη σχολική στέγη, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Στο σημείο έσπευσε άμεσα συνεργείο του Δήμου.

Στην εθνική οδό Χανίων -Ρεθύμνου, από το ύψος των Αγίων Πάντων μέχρι και την περιοχή της Γεωργιούπολης, λόγω των ανέμων έπεσαν μεγάλα τμήματα δέντρων και κλαδιά στο οδόστρωμα που απομακρύνθηκαν μετά από κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της τροχαίας. Ωστόσο, οι αρχές συνιστούν την προσοχή των οδηγών που κινούνται στο Βόρειο Οδικό Άξονα.

Οι άνεμοι προκάλεσαν και ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης περιοχών με τις περισσότερες να αναφέρονται στον Αποκόρωνα, όπου βρίσκονται συνεργεία της ΔΕΗ για την αποκατάσταση τους.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 7:30 το πρωί στην Κίσαμο Χανίων και λόγω των θυελλωδών νοτιάδων καίει ανεξέλεγκτα δασική έκταση. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο διοικητής της Πυροσβεστικής Γιάννης Μαραγκάκης, το σημερινό μέτωπο, είναι σε διαφορετικό σημείο από το χθεσινό, αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή των ανεμογεννητριών, όπου εκδηλώθηκε η χθεσινή φωτιά.

Αυτήν την ώρα στο Σφηνάρι επιχειρούν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 35 υπαλλήλους της υπηρεσίας. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν οχήματα από πυροσβεστικά κλιμάκια της επαρχίας, αλλά και πεζοπόρα τμήματα εθελοντών. Το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς λόγω των θυελλωδών νοτιάδων είναι δύσκολη η πρόσβαση για τους πυροσβέστες, ενώ υπάρχει και πάρα πολύς καπνός.

Επίσης, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Αλεπουδάρι στα Κεραμειά Χανίων. Η φωτιά κατακαίει μια πλαγιά μακριά ευτυχώς από κατοικημένα σπίτια, ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ δυνατοί. Εκεί βρίσκονται 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα όχημα του Δήμου Χανίων.

Στις 10 το πρωί και με τη βοήθεια ρυμουλκών κατάφερε να δέσει με απόλυτη ασφάλεια στο λιμάνι της Σούδας το πλοίο «Έλυρος» προερχόμενο από τον Πειραιά. Το πλοίο έφτασε στις 6 το πρωί στο λιμάνι, ωστόσο οι νοτιοανατολικοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έκαναν αδύνατη την προσέγγισή του. Στο πλοίο επέβαιναν 539 επιβάτες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ






Κρήτη Κοινωνία Θέμα ΔιάφοραΠολιτική Lifestyle Video ΟικονομίαΑυτοδιοίκηση
 Πολιτισμός Υγεία ΠεριβάλλονΠαράξενα Τουρισμός Αγροτικά Επιστήμη τεχνολογία Hot news 
Εκλογές Top story ΚαφενείοΓυναίκα Απόψεις Ομορφιά Φωτογραφία ΣχέσειςΠρόσωπα Ζώδια Κατοικίδια Μόδα

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα