23 Μαρ 2016

Υπουργείο Εργασίας διαψεύδει δημοσιεύματα

Υπουργείο Εργασίας διαψεύδει δημοσιεύματα
Υπουργείο Εργασίας διαψεύδει δημοσιεύματα
Στη διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Τα Νέα» προχώρησε το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του. Το εν λόγω δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «η ασφαλιστική μεταρρύθμιση οδηγεί στη λήψη μειωμένων συντάξεων των εργαζομένων με περισσότερα χρόνια δουλειάς».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διευκρινίζει τα εξής:
«Οι «αποκαλυπτικοί» πίνακες με παραδείγματα που δημοσιεύει η εφημερίδα, προκειμένου να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της, βασίζονται για άλλη μία φορά σε ανακριβή στοιχεία και λανθασμένες συγκρίσεις. Πρώτη προχειρότητα, η αναφορά σε εθνική σύνταξη σε «386 ευρώ στα 67», αντί για 384 ευρώ στα 62 με 40 έτη ασφάλισης ή στα 67 με 15. Επιπλέον, στον πρώτο συγκριτικό πίνακα που θέλει να παρουσιάσει τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης χαμηλότερα από αυτά του νόμου 3863/2010, δεν συνυπολογίζεται η εθνική σύνταξη, η οποία είναι αναπόσπαστο τμήμα της συνταξιοδοτικής παροχής. Έτσι, εμφανίζονται χαμηλότερα τα ποσοστά αναπλήρωσης της μεταρρύθμισης, ενώ η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη. Πρόσθετη αλχημεία αποτελεί η σύγκριση ανάμεσα στο σχέδιο μεταρρύθμισης του υπουργείου Εργασίας και το Ν. 3863/2010, όπως υποτίθεται ότι ισχύει σήμερα, χωρίς, όμως, να συνυπολογίζονται οι περικοπές που έχουν υποστεί οι σημερινές συντάξεις από τις έντεκα διαδοχικές μνημονιακές μειώσεις».

«Η αλήθεια είναι ότι το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας έχει σαφή αναδιανεμητικό χαρακτήρα», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι, «στο πλαίσιο αυτό, τα ποσοστά αναπλήρωσης που προβλέπει, είναι τέτοια, ώστε να προστατεύουν πλήρως τις χαμηλές και μεσαίες συντάξεις, αλλά και να δίνουν προοπτική αξιοπρεπούς συνταξιοδότησης στους σημερινούς μακροχρόνια άνεργους. Με την τερατώδη ανεργία και τις διαδεδομένες, άτυπες μορφές εργασίας, πολλοί συμπολίτες μας δεν θα μπορέσουν να έχουν περισσότερα από 25 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών. Για το λόγο αυτό, ήταν αναγκαίο να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για αξιοπρεπείς συντάξεις ακόμη και με τα λίγα αυτά χρόνια ασφάλισης».

Ωστόσο, όπως σημειώνει, «αυτό δεν σημαίνει ότι, όσοι έχουν περισσότερα χρόνια ασφάλισης, δεν έχουν και μεγαλύτερη σύνταξη. Αυτό ήδη εξασφαλίζεται και, σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο εξετάζει σενάρια βελτίωσης της αναλογικότητας για όσους έχουν περισσότερα έτη ασφάλισης, χωρίς να θίγονται ιδιαίτερα οι συντάξεις αυτών με λιγότερα».





ert

Κρήτη Κοινωνία Θέμα ΔιάφοραΠολιτική Lifestyle Video ΟικονομίαΑυτοδιοίκηση Πολιτισμός Υγεία ΠεριβάλλονΠαράξενα Τουρισμός Αγροτικά Επιστήμη τεχνολογία Hot news Εκλογές Top story ΚαφενείοΓυναίκα Απόψεις Ομορφιά Φωτογραφία ΣχέσειςΠρόσωπα Ζώδια Κατοικίδια Μόδα

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα