12 Απρ 2016

Διαπεριφερειακές συνεργασίες σχεδιάζουν οι Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού

Διαπεριφερειακές συνεργασίες σχεδιάζουν οι Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού
Την διαπεριφερειακή συνεργασία στα θέματα τουρισμού και το σχεδιασμό κοινών δράσεων συζήτησαν οι Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τουρισμού των Περιφερειών της χώρας στη συνάντηση τους που πραγματοποιήθηκε στη Καστοριά με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της εταιρείας τουρισμού.
Ήταν η δεύτερη συνάντηση Αντιπριφερειαρχών και εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων τουρισμού στην οποία την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης και οι εργασίες της ολοκληρώθηκαν χθες με επιτυχία.
Όλοι οι εκπρόσωποι των Περιφερειών παρουσίασαν τις επιμέρους σχεδιαζόμενες δράσεις τους και αναζητήθηκε τρόπος για να προωθηθούν μελλοντικές διαπεριφερειακές συνεργασίες ώστε να αναδειχθεί το τουριστικό προϊόν σε πραγματικό μοχλό ανάπτυξης για την κάθε Περιφέρεια ανάλογα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της.
Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι των Περιφερειών της χώρας συζήτησαν θέματα που αφορούν διοικητικές, γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες καθώς και νομοθετικά κενά που η επίλυση τους θα βοηθήσει την εύρυθμη λειτουργία τους. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι συντονισμένες ενέργειες για την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου του Καλλικρατικού νόμου που αφορά στην τουριστική προβολή, η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, οι ενιαίες δράσεις για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, η διαχείριση σημαντικών επίκαιρων προβλημάτων (π.χ. μεταναστευτικό) και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Απόφαση όλων των Περιφερειών είναι η διαβίβαση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την 2η συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων Τουρισμού στην ΕΝΠΕ προκειμένου να υπάρξει θεσμική διεκδίκηση για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί.
Ο Μιχάλης Βαμιεδάκης τόνισε τη μεγάλη σημασία των συναντήσεων αυτών μεταξύ των εκπροσώπων Τουρισμού των Περιφερειών, αφού είναι πολλά τα θέματα που χρήζουν κοινής αντιμετώπισης. «Είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν και τα περισσότερα από τα προβλήματα είναι κοινά. Οι γόνιμες αυτές συναντήσεις -που γίνονται πλέον θεσμός-συμβάλλουν στην επίλυση σημαντικών κοινών ζητημάτων, στη δημιουργία απαραίτητων συνεργειών για την προβολή της χώρας μας και στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού που αυτήν την ώρα έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη.»
Η τρίτη συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων Τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί στην Πελοπόννησο, με συγκεκριμένη ατζέντα που από κοινού θα διαμορφωθεί.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα