8 Απρ 2016

Ενισχύονται, με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, πέντε νησιά του ΒΑ Αιγαίου

Ενισχύονται, με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, πέντε νησιά του ΒΑ Αιγαίου
Ενισχύονται, με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, πέντε νησιά του ΒΑ Αιγαίου
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αυξάνεται η επιδότηση των τουριστικών μονάδων σε πέντε νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου, που αποτελούν τα βασικά σημεία εισροής προσφύγων, και που η τουριστική τους κίνηση είναι μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η αυξημένη επιδότηση των εν λόγω νησιών στους τομείς τουρισμού προβλέπεται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2015-2016.

Όπως ορίζει η απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου -σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη– οι άνεργοι και οι οικογένειές τους, που θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω, θα δικαιούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, διακοπές έως και 10 ημερών και όχι πέντε, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του κοινωνικού τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς.

«Η υποστήριξη των συγκεκριμένων νησιών, που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, αλλά πλήττονται, λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, κρίνεται αναγκαία» δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου.

Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ισχύει από 14.12.2015 έως 30.11.2016. Από την πλευρά τους, οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξής τους στο Μητρώο καθ” όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα