13 Απρ 2016

Πήγαν να φτιάξουν τη στέγη και ανακάλυψαν πίνακα - θησαυρό του Καραββάτζιο

Πήγαν να φτιάξουν τη στέγη και ανακάλυψαν πίνακα - θησαυρό του Καραββάτζιο
Πήγαν να φτιάξουν τη στέγη και ανακάλυψαν πίνακα - θησαυρό του Καραββάτζιο
Η στέγη που έσταζε στάθηκε αφορμή για μια οικογένεια από τη Γαλλία να ανακαλύψει στη σοφίτα του σπιτιού της έναν πίνακα τεράστιας ιστορικής και χρηματικής αξίας, ο οποίος είναι αυθεντικό έργο του Ιταλού ζωγράφου, Μικελάντζελο Μερίζι, γνωστού ως Καραββάτζιο.
Ο καλοσυντηρημένος πίνακας είχε παραμείνει κρυμμένος για πάνω από 150 χρόνια στο σπίτι της οικογένειας που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την Τουλούζη.

Όπως διαπιστώθηκε, το έργο είχε μεταφέρει στη χώρα ένας πρόγονος της οικογένειας, ο οποίος υπηρετούσε στον στρατό του Ναπολέοντα ως «λάφυρο» από τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Το εντυπωσιακό έργο που απεικονίζει την Ιουδήθ να αποκεφαλίζει τον Ολοφέρνη πιστεύεται ότι φιλοτεχνήθηκε από τον Καραββάτζιο, στη Ρώμη κοντά στα 1604-1605. Ο πίνακας παρουσιάστηκε στο κοινό την Τρίτη το πρωί, σε μια γκαλερί του Παρισιού, δύο χρόνια μετά από την ανακάλυψή του στην σοφίτα της οικογένειας.

«Αυτό το ιδιαίτερο φως, αυτή η ενέργεια που χαρακτηρίζει έργα του Καραββάτζιο και εκφράζεται χωρίς διορθώσεις, με ένα σίγουρο χέρι, αποδεικνύουν ότι ο πίνακας είναι αυθεντικός», δήλωσε στους δημοσιογράφους που παρευρέθησαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο εμπειρογνώμονας, ο Ερικ Τουρκέν.

Όπως όμως υπογράμμισε , η αυθεντικότητα του έργου αναμένεται να προκαλέσει διχογνωμίες, καθώς αρκετοί είναι αυτοί έχουν ήδη εκφράσει αμφιβολίες ότι ο δημιουργός της «Ιουδήθ» ήταν ο σπουδαίος Ιταλός ζωγράφος.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα