11 Δεκ 2014

Μειωμένος 20% ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Κατά 20% θα είναι μειωμένος ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου για το 2015 ενώ συνολικά στο Λασίθι ο προϋπολογισμός όλων των δομών υγείας αναμένεται να κινηθεί στα ίδια περίπου επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία που προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων που εξετάζουν αυτές τις μέρες οι διοικήσεις των νοσοκομείων.
Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων του Λασιθίου συζητήθηκαν και οικονομικά θέματα σε τεχνοκρατικό επίπεδο προκειμένου να κατατεθούν τα σχετικά σχέδια δαπανών στο Υπουργείο. Παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει ακόμα μια ξεκάθαρη εικόνα για τα οικονομικά της επόμενης χρονιάς, το ποσοστό της μείωσης των διαθέσιμων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου μοιάζει να είναι υπαρκτό και να αποτιμάται περίπου στις 900.000 ευρώ. Βέβαια, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το τελικό διαθέσιμο ποσό, ωστόσο, όπως σημείωνε εκπρόσωπος των εργαζομένων «η μείωση της τάξεως του 20% είναι πολύ μεγάλη και οφείλεται στο γενικότερο ζήτημα των περικοπών της υγείας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται η παραπάνω πολύ μεγάλη περικοπή να συνδέεται και με την διοικητική αλλαγή που έγινε στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων που μέχρι τώρα λειτουργούσε ως δομή στα διοικητικά πλαίσια του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, τώρα με την εφαρμογή του ΠΕΔΥ, μεταφέρεται η αρμοδιότητα στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και συνεπώς και ο προϋπολογισμός του μεταφέρεται στην υγειονομική περιφέρεια, γεγονός που εκτιμάται πως μπορεί να αιτιολογεί μέρος και των περικοπών στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.


ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ
anatolh

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα