11 Δεκ 2014

Αυτή είναι η πιο ακριβή φωτογραφία στον κόσμο

Ιστορία με το φακό του έγραψε ο διάσημος φωτογράφος Πίτερ Λικ καθώς το ενσταντανέ του με τίτλο «Phantom» πωλήθηκε σε άγνωστο συλλέκτη έναντι του ποσού των 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων, και έγινε έτσι η πιο ακριβοπληρωμένη φωτογραφία στον κόσμο.

Έτσι ο Αυστραλός φωτογράφος συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ του Αντρέας Γκούρσκι, η φωτογραφία του οποίου με τίτλο «Rhein II» είχε πωληθεί το 2011 έναντι 4,3 εκατ. δολαρίων.

Η τοποθεσία που απαθανάτισε ο φωτογράφος βρίσκεται στο Φαράγγι της Αντιλόπης (Antelope Canyon) στην Αριζόνα των ΗΠΑ, ένα τοπίο ιδιαίτερα δημοφιλές για τους φωτογράφους τοπίων. Πρόκειται για την ασπρόμαυρη εκδοχή μιας φωτογραφία που τυπώθηκε επίσης έγχρωμη με τον τίτλο «Ghost».

Ο Λικ ανακοίνωσε επίσης ότι ο ίδιος αγοραστής, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αγόρασε ακόμη δύο φωτογραφίες έναντι 2,4 εκατ. και 1,1 εκατ. δολαρίων («Illusion» και «Eternal Moods» αντίστοιχα). Έτσι ο Λικ έχει τέσσερις φωτογραφίες στη λίστα με τις 20 πιο ακριβές όλων των εποχών, καθώς το 2011 μια άλλη του φωτογραφία είχε πωληθεί έναντι 1 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: Έθνος 

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα