10 Δεκ 2014

Ο Νίκος Ρωμανός ξεκινά απεργία δίψας

Σε απεργία δίψας προχωρά από το πρωί της Τετάρτης ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον δικηγόρο του, ο απεργός πείνας παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις, θεωρεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν δέχεται καμία από τις λύσεις που του προτάθηκαν και το αίτημά του παραμένει ανικανοποίητο.
Έτσι, πήρε την απόφαση να ξεκινήσει απεργία δίψας τη Τετάρτη το πρωί.


Συγκέντρωση στο Σύνταγμα παρουσία του πατέρα του Ν. Ρωμανού

Συγκέντρωση πραγματοποιούν στο Σύνταγμα περίπου 500 άτομα, παρουσία του πατέρα του Νίκου Ρωμανού, μετά την απόρριψη της τροπολογίας της αντιπολίτευσης για το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) που θα εφαρμοστεί και στον Ρωμανό.

Λίγες δεκάδες άτομα άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 8:30 το απόγευμα της Τρίτης, ανταποκρινόμενα σε κάλεσμα αλληλέγγυων.

Λίγο πριν τις 9:30 έκλεισε η λεωφορειολωρίδα στην Αμαλίας μπροστά στην πλατεία Συντάγματος και αργότερα η Αμαλίας, καθώς οι συγκεντρωμένοι έφτασαν περίπου τους 200.

Αυτή τη στιγμή περίπου 500 άτομα βρίσκονται στο Σύνταγμα φωνάζοντας συνθήματα. Κλειστές είναι οι Β.Σοφίας, Πανεπιστημίου και Γεωργίου Α'.

Φραγμό έχουν σχηματίσει κλούβες των ΜΑΤ στο ύψος των λουλουδάδικων.

Σημειώνεται πως νέα τροπολογία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Γιαννη Πανούση από τη ΔΗΜΑΡ, την οποία συνυπογράφουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές τονίζουν την ανάγκη να διευκρινιστεί απολύτως και να διασφαλιστεί ότι το μέτρο της ηλεκτρονικής παρακολούθησης θα εφαρμοστεί, χωρίς εξαιρέσεις, για τον Νίκο Ρωμανό.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα