11 Δεκ 2014

Άκαρπος ο διαγωνισμός για τα σκιάδια στο λιμάνι



Άκαρπος απέβη ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τα σκιάδια στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων!
Πλέον το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων που έχει προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό θα προχωρήσει στην εξαγορά τριών από τις 10 προτάσεις που κατατέθηκαν προκειμένου να προχωρήσει σε μελέτη συνθέτοντας τα τρία αυτά προσχέδια.
Από τις δέκα μελέτες προσχεδίων που κατατέθηκαν στην αρμόδια Κριτική Επιτροπή η τελευταία αποφάσισε ομόφωνα ότι «καμία από τις υπό αξιολόγηση προτάσεις δεν ανταποκρίνονται καθολικά επιτυχώς στις απαιτήσεις του διαγωνισμού».
«Η κριτική επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι δε θα προχωρήσει στην απονομή βραβείων σε κανένα από τα δέκα προσχέδια των συμμετεχόντων. Πρότεινε όμως την εξαγορά τριών προτάσεων όπως προέβλεπε η προκήρυξη του διαγωνισμού, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην ορθή αντιμετώπιση του ζητήματος. Από το σύνολο των προσχεδίων προκύπτει η απουσία πρότασης διακριτών μορφών που να λειτουργούν συμπληρωματικά στο μέτωπο του Ενετικού Λιμενά με τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται στην μορφολογική, ιστορική και λειτουργική ποικιλομορφία του. Όμως είναι ενθαρρυντικό ότι προέκυψαν καινούργια στοιχεία που θα συμβάλουν στη σωστή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του Ενετικού λιμένα.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Δ.Λ.Τ.Χ. Θα καλέσει τους εμπλεκόμενους φορείς και τις υπηρεσίες προβάλλοντας τις προτάσεις σε συζήτηση, αναζητώντας και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει για την αισθητική και πολεοδομική αναβάθμιση του λιμένα» επισήμανε με δήλωση του ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων Κωνσταντίνος Φανδριδάκης.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα