11 Δεκ 2014

H έφηβη νομπελίστρια που θέλει να γίνει Πρωθυπουργός

Η Πακιστανή έφηβη Μαλάλα Γιουσαφζάι, που βραβεύθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, δήλωσε σήμερα από το Όσλο ότι θα ήθελε να εκλεγεί Πρωθυπουργός στη χώρα της κάποια στιγμή στο μέλλον.

«Θέλω να βοηθήσω τη χώρα μου, θέλω η χώρα μου να προχωρήσει και είμαι πραγματικά πατριώτισσα. Γ’ αυτό αποφάσισα να εμπλακώ με την πολιτική και ίσως κάποια μέρα οι άνθρωποι να με ψηφίσουν και να κερδίσω την πλειοψηφία και να γίνω πρωθυπουργός», δήλωσε η Μαλάλα, η οποία στα 17 της χρόνια είναι το νεαρότερο πρόσωπο που έχει τιμηθεί με Νόμπελ.

Πότε; «Μπορεί κανείς να γίνει Πρωθυπουργός στα 35, όχι νωρίτερα, οπότε σε πολλά χρόνια», πρόσθεσε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τη Νορβηγίδα πρωθυπουργό Έρνα Σόλμπεργκ.

Η νεαρή Πακιστανή δήλωσε ότι την έχει εμπνεύσει η Μπεναζίρ Μπούτο, η οποία διετέλεσε Πρωθυπουργός του Πακιστάν δύο φορές, 1988-1990 και 1993-1996, και δολοφονήθηκε το 2007.

«Είναι ένα παράδειγμα (...) που στέλνει το μήνυμα ότι οι γυναίκες μπορούν να προοδεύσουν, διότι σε μερικές κοινότητες οι γυναίκες δεν θεωρούνται ικανές για κάτι τέτοιο ή για να γίνουν πρωθυπουργοί», επεσήμανε η Μαλάλα που μετά την επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον της το 2012 ζει στη Βρετανία.

Χθες Τετάρτη η Μαλάλα έλαβε σε τελετή στο Όσλο το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο μοιράστηκε με τον Ινδό Καϊλάς Σατιάρτι, που εδώ και 3

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα