12 Δεκ 2014

Η Μ. Δαμανάκη αρμόδια για τους Ωκεανούς του Iδρύματος “The Nature Conservancy”

To ΤheNatureConservancy (TNC) ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μαρία Δαμανάκη, μέχρι πρότινος Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Κομισιόν, θα ενταχθεί στην ηγεσία του Οργανισμού ως Παγκόσμια Διευθύνουσα Σύμβουλος, αρμόδια για τους Ωκεανούς.

«Πιστεύω ότι η Μαρία θα ηγηθεί με επιτυχία της παγκόσμιας ομάδας μας για τους ωκεανούς, του TNC ευρύτερα, και του τομέα προστασίας της φύσης γενικότερα», δήλωσε ο MarkTercek, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του NatureConservancy.

«Το έργο μας θα ωφεληθεί σημαντικά από την πλούσια εμπειρία της Μαρίας στις θαλάσσιες υποθέσεις, την αλιεία και τη διεθνή πολιτική, καθώς και τις αποδεδειγμένες διπλωματικές της ικανότητες και τη διεθνή της αναγνώριση».

Η Μαρία Δαμανάκη έχει προσφέρει δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες περισσότερο από 30 χρόνια στην Ευρώπη. Υπηρέτησε μέχρι πριν ένα περίπου μήνα ως Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας στην Κομισιόν.

Υπό την δική της ηγεσία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπόρεσε να επαναφέρει τους πληθυσμούς των ψαριών σε πιο υγιή επίπεδα – από μόλις πέντε βιώσιμα αποθέματα το 2010 σε 27 το 2014 – Η πολιτική της στην Ευρώπη, αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των θέσεων εργασίας σε ποσοστό 30% και σε πρόσθετα έσοδα 1,8 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020.

Επίσης, η ίδια εισήγαγε και προώθησε την ατζέντα της Γαλάζιας Ανάπτυξης για τις Θάλασσες και τους Ωκεανούς στην Ευρώπη, με στόχο τη δημιουργία 1,6 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας και 600 εκατομμυρίων ευρώ σε έσοδα μέχρι το 2020.

Τhe NatureConservancy ιδρύθηκε το 1951 και αποτελεί την κορυφαία οργάνωση προστασίας της φύσης που εργάζεται από τότε για την προστασία των παραγόντων από τις οποίες εξαρτάται η ζωή στον πλανήτη, δηλαδή τα εδάφη και τα ύδατα της γης.

Το TNC είναι υπεύθυνο για την προστασία περισσότερων από 480.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε όλο τον κόσμο—έκταση κατ΄αναλογία μεγαλύτερη από τη Σουηδία.

Ο οργανισμός απασχολεί περισσότερα από 4.500 άτομα και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Μαρία Δαμανάκη θα έχει ως έδρα το γραφείο του Οργανισμού στο Λονδίνο.

«Η ένταξή μου στο TNC αποτελεί για μένα μια πρόκληση και μια ευκαιρία. Οι ωκεανοί και οι θάλασσες ήταν πάντα το υπόβαθρο της ζωής μου, από τη γέννησή μου σε ένα νησί της Μεσογείου – την Κρήτη – μέχρι το διορισμό μου ως Ευρωπαίας επιτρόπου για τις θάλασσες», δήλωσε η Μαρία Δαμανάκη.

«Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την προστασία αυτού που αποτελεί το 71% της επιφάνειας του πλανήτη και τη βαθύτερη μνήμη της γης και της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ανυπομονώ να συμβάλλω στα αποτελέσματα που μπορούμε να έχουμε στηριγμένοι στην επιστήμη»

Η Μαρία Δαμανάκη έχει υπηρετήσει ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου για πάνω από 25 χρόνια.

Υπήρξε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής πολιτικού κόμματος στη χώρα της και η πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Βουλή. 

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα