22 Μαρ 2016

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Τουρκία

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Τουρκία
Ερντογάν: Ένα από τα μεγαλύτερα κύματα τρομοκρατίας στην ιστορία μας

Η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με "ένα κύμα τρομοκρατίας, από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποσχέθηκε να πλήξει τους κούρδους αντάρτες και την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετά τις τελευταίες επιθέσεις.

"Θα χτυπήσουμε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις με τη μεγαλύτερη σφοδρότητα", δήλωσε ο Ερντογάν σε δημόσια ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, καλώντας τους Τούρκους να "κινητοποιηθούν".

"Απέναντι στις νέες στρατηγικές των τρομοκρατών, αναπτύσσουμε νέους τρόπους μάχης και θα νικήσουμε γρήγορα. Δεν πολεμάμε τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά τους τρομοκράτες", πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας απαντώντας παράλληλα στις επικρίσεις για την αυταρχική παρέκκλισή του.

Εδώ και μήνες η Τουρκία είναι σε κατάσταση συναγερμού λόγω των πρωτοφανών επιθέσεων που αποδόθηκαν στους τζιχαντιστές ή είχαν σχέση με την εκ νέου έναρξη της σύγκρουσης μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των κούρδων ανταρτών.

Η τελευταία, μια επίθεση αυτοκτονίας την οποία οι τουρκικές αρχές απέδωσαν στο ΙΚ, σημειώθηκε το Σάββατο στην πολύ τουριστική και εμπορική οδό Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Ο απολογισμός της επίθεσης είναι τέσσερις νεκροί και σχεδόν 30 τραυματίες.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτος για ακόμη μία φορά σήμερα εξέφρασε την αμφιβολία του για την "ειλικρίνεια" της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην καταπολέμηση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

"Ακριβώς πίσω από το κτίριο όπου υπογράφηκε η συμφωνία (μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας στις 19 Μαρτίου για τους μετανάστες στις Βρυξέλλες), η τρομοκρατική οργάνωση (το ΡΚΚ) στήνει μια σκηνή και υψώνει τις πατσαβούρες της", δήλωσε οργισμένα.

"Πώς γίνεται η ΕΕ, η οποία θεωρεί την οργάνωση αυτή τρομοκρατική να μπορεί να ανέχεται μια τέτοια κατάσταση. Πού είναι η ειλικρίνεια, η εντιμότητα... Αυτό είναι υποκρισία", δήλωσε.

Ο πρεσβευτής του Βελγίου στην Τουρκία κλήθηκε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα για να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση, κοντά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιας σκηνής από υποστηρικτές του ΡΚΚ.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα