22 Μαρ 2016

Ξανά στο "στόχαστρο" το αυτοκίνητο...

Ξανά στο "στόχαστρο" το αυτοκίνητο...
Ξανά στο "στόχαστρο" το αυτοκίνητο...
Δυστυχώς η φορολογία των ΙΧ αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας όπως και το τέλος ταξινόμησης, μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών. Και λέμε δυστυχώς, γιατί ακόμη μια φορά το εύκολο θύμα στη χώρα μας είναι το αυτοκίνητο και τα έσοδα που μπορεί ακόμη να προσφέρει.

Στην απόφαση που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, προβλέπεται ότι έργο της Επιτροπής που έχει ήδη συσταθεί, είναι η διατύπωση προτάσεων για νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με την τροποποίηση και εξορθολογισμό των νομοθετικών διατάξεων που αφορούν στη φορολόγηση των οχημάτων και στα τέλη κυκλοφορίας.

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για εκπόνηση σεναρίων αναφορικά με την φορολόγηση των Ι.Χ. Στην Επιτροπή αναμένεται να εξεταστούν προτάσεις, οι οποίες έχουν πέσει κατά καιρούς στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών και αφορούν:

-Την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, κίνησης με παράλληλη μείωση των τελών κυκλοφορίας για ορισμένες κατηγορίες Ι.Χ.

-Αλλαγές στο τέλος ταξινόμησης των Ι.Χ. προκειμένου να υπολογίζονται με μεγαλύτερη έμφαση στην εμπορική αξία και όχι στον κυβισμό.

Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο μετά και από τις τελευταίες εξαγγελίες, το θάνατο ενός κλάδου, ο οποίος στο παρελθόν ήταν από τους πιο υγιείς και έφερνε χρήματα στο κράτος. Η μόνιμη καρατόμηση του, η καθυστέρηση στην έλλειψη σημαντικών αποφάσεων (παράταση απόσυρσης), αλλά και η υπερβολική φορολόγηση, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να καταστήσουν το αυτοκίνητο είδος πολυτελείας, γυρνώντας μας δεκαετίες πίσω...

Γιάννης Τσιρογιάννης
ΠΗΓΗ: e-typos.com

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα