31 Μαΐ 2014

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επικείμενη πώληση παραλίας στο Κολυμπάρι από το ΤΑΙΠΕΔ



Ανακοίνωση για το ενδεχόμενο πώλησης της παραλίας «Αμούτσα» στο Κολυμπάρι εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ.

Αναλυτικά:

«Η παραλία Αμμούτσα στο Κολυμπάρι είναι μέσα στις παραλίες που σχεδιάζει να βγάλει στο σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ. Η συγκεκριμένη παραλία έχει έκταση 18.382 τετραγωνικών μέτρων και εκτείνεται από τον Ταυρωνίτη μέχρι και τα Καμισιανά. Πρόκειται για λωρίδα γης που φτάνει το 1 χιλιόμετρο. Είναι ανάμεσα στις 90 παραλίες που πρόκειται να πουληθούν το επόμενο διάστημα με άλλες 3 να βρίσκονται στην Κρήτη, 2 στο Ηράκλειο και 1 στο Λασίθι.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην πώληση της συγκεκριμένης παραλίας φιλέτο από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως και για τις υπόλοιπες παραλίες σε όλη της Ελλάδα. Ο χώρος πρέπει να παραμείνει δημόσιος ως περιουσία του λαού και να παραχωρηθεί στον Δήμο Πλατανιά, ο οποίος με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις θα τον διαθέτει ελεύθερα στον λαό της περιοχής. Η αξιοποίηση του χώρου να γίνει αποκλειστικά από τον Δήμο Πλατανιά, χωρίς συμμετοχή ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ ή οποιασδήποτε άλλης μορφής συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

Καλούμε τον χανιώτικο λαό να παλέψει οργανωμένα ώστε να μην δοθεί σπιθαμή δημόσιας γης στους κάθε είδους επενδυτές οι οποίοι προσδοκούν να βγάλουν κέρδη και από το δικαίωμα του εργαζόμενου λαού στις διακοπές και την αναψυχή.»

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα