30 Ιουν 2014

Αγ. Νικόλαος: Νέες αντιδράσεις για την Τουριστική Σχολή


«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες» ήταν το σχόλιο του δημάρχου Αγίου Νικολάου αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από την Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου (Α.Σ.Τ.Ε.Α.Ν.), η οποία, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη βουλή μετονομάζεται σε... Κρήτης, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά για μεταφορά της έδρας.

Ο ίδιος ωστόσο διατηρεί τις επιφυλάξεις του σχετικά με τα σχέδια του υπουργείου. «Οι καλές προθέσεις πολλές φορές κρύβουν άλλα πράγματα», ανέφερε ο κ. Κουνενάκης στο ραδιόφωνο του Σκάι Κρήτης δηλώνοντας άγνοια για το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και τονίζοντας πως οι τοπικές κοινωνίες που ζουν απο τον τουρισμό δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τι περιλαμβάνεται στις διατάξεις του.

«Όσον αφορά στο ζήτημα για τη σχολή. Υπήρξαν ως γνωστόν αντιδράσεις. Εμείς επικεντρωνόμαστε στο γεγονός ότι είναι η μοναδική σχολή στην περιοχή, τη στηρίξαμε ως τοπική κοινωνία και θεωρούσαμε ότι είναι ανοησία να μεταφερθεί από την περιοχή μας. Μάλιστα στη συνάντηση που είχαμε με την κ. Κεφαλογιάννη για το ζήτημα παρουσία και των δυο βουλευτών του Λασιθίου συζητήσαμε το θέμα ενώ μας είχε πει ότι μετά τις εκλογές το Υπουργείο θα επέστρεφε με συγκεκριμένες προτάσεις για εναλλακτικές λύσεις ώστε να παραμείνει η σχολή στον Άγιο Νικόλαο και να λυθούν διαχειριστικά προβλήματα. Δεν έγινε τίποτα από αυτά.», τόνισε ο ίδιος

Μάλιστα, σχολιάζοντας τη μετονομασία της σχολής ανέφερε: «Μας υποψιάζει, γιατί ο καθένας που θα αποφασίσει να βάλει χέρι μπορεί να τη μεταφέρει ανενόχλητος». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία μια συζήτηση με το υπουργείο όχι μόνο για την παραμονή της σχολής στον Άγιο Νικόλαο αλλά και για την επίλυση βασικών προβλημάτων για την καλύτερη λειτουργία και την αναβάθμισή της.

Πηγή: Cretalive

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα