25 Σεπ 2014

Ρέθυμνο: Νέες προοπτικές για την ανάδειξη της Κρήτης σε Παγκόσμια κλίμακα

Συνάντηση πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών κ. Μανώλη Βεληβασάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ιπποκράτη Μπελαδάκη.
Ο κ. Μαρινάκης υποδέχθηκε στο γραφείο του τους δύο άνδρες στα πλαίσια μια εποικοδομητικής συνεργασίας που φαίνεται να «ανθίζει» σταδιακά μέσω προτάσεων για ανάδειξη της Κρήτης και των ανθρώπων της σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στη συνάντηση το Προεδρείο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών ανέλυσε στο Δήμαρχο το σκεπτικό του νέου Συμβουλίου το οποίο χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια και σταθερό προσανατολισμό την ανάδειξη της δύναμης της Κρήτης σε όλο τον κόσμο.
Μάλιστα, στις προθέσεις του Συμβουλίου, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, είναι η διοργάνωση ενός παγκόσμιου Δικτύου, στο οποίο θα συμμετέχουν Κρήτες που ζουν σε κάθε γωνιά της Γης και διακρίνονται στους τομείς της Επιστήμης, του Πνεύματος, της κοινωνικής δράσης και προσφοράς, οι οποίοι, με συντονισμένες ενέργειες και συνεχή συνεργασία, θα προβάλλουν την Ιστορία, τον Πολιτισμό, την Παράδοση και τις σύγχρονες δυνατότητες της Κρήτης, διατηρώντας ζωντανούς και ισχυρούς τους δεσμούς συνοχής της κοινής τους καταγωγής. Εξάλλου, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Βεληβασάκης, οι Κρήτες της Διασποράς προσφέρουν τα σπίτια τους σε κάθε Κρητικό που τους επισκέπτεται.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσαν το Δήμαρχο για την πρωτοβουλία τους, την οποία συμμερίζεται και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευγένιος, να συνταχθεί, με τη συνδρομή όλων των Αρχών και Φορέων του Ρεθύμνου, φάκελος πρότασης για ένταξη της Ιστορικής Μονής Αρκαδίου στα Μνημεία της Ουνέσκο.
Το 2016, έτος συμπλήρωσης 150 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών σκοπεύει να διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Κρήτη και την Αμερική, αντάξιες της ιστορικής του σημασίας.
Ο Δήμαρχος από πλευράς του κατέθεσε την ικανοποίησή του για τη εξαίρετη δραστηριότητα και τις εμπνευσμένες πρωτοβουλίες του Συμβουλίου Κρητών και παρείχε στο Προεδρείο του τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα είναι σταθερός συνεργάτης και συμπαραστάτης στις ωραίες δράσεις τους, διότι είναι άξιοι πρεσβευτές της Κρήτης και της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα τόνισε ότι για το Ρέθυμνο είναι τιμή το γεγονός πως αποτελεί έδρα του Συμβουλίου και μάλιστα φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Ως ένδειξη αλληλοεκτίμησης και σε ανάμνηση της συνεργασίας τους, αντάλλαξαν συμβολικά δώρα: Ο Δήμαρχος τους προσέφερε το ασημένιο νόμισμα με τα δελφίνια και το λεύκωμα με τους χάρτες του Ρεθύμνου και ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών του δώρισε την επετειακή αφίσα που εξέδωσαν πέρυσι με αφορμή τον εορτασμό της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, για την οποία ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι συνιστά μια επίκαιρη απάντηση σε πολλές κατευθύνσεις και είναι ενδεικτική του πως αντιλαμβάνονται οι Κρήτες την παρουσία τους στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα