23 Σεπ 2014

Σε σφιχτή οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος Αγίου Νικολάου

Με την εκλογή του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Μιχάλη Κερούλη ως αντιπροέδρου ξεκίνησε η πρώτη υπό τη νέα σύνθεσή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Σε 6.833.000 ευρώ ανέρχονται τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Αγίου Νικολάου σήμερα. Απ' αυτά, το 1.000.000 ευρώ περίπου αφορούν πιστώσεις για έργα του ΕΣΠΑ. Το χρηματικό αυτό ποσό είναι κατατεθειμένο σε τέσσερις τράπεζες, με το μεγαλύτερο κομμάτι να βρίσκεται στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.
Όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Δέσπω Καρνιαδάκη, η οποία εποπτεύει την Οικονομική Υπηρεσία, ήδη έχουν αποσταλεί επιστολές στις τράπεζες ώστε να ληφθούν προσφορές για προθεσμιακή κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων. Είπε ότι μόλις ενημερωθεί πλήρως, προτεραιότητα θα δοθεί στην προσπάθεια είσπραξης των ανείσπρακτων ποσών, είτε πρόκειται για ΤΑΠ, ή τέλη άρδευσης, χρήσης κοινοχρήστων χώρων κλπ. Μόλις αποσαφηνιστεί πλήρως η πραγματικότητα, το θέμα θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή και θα κληθούν οι οφειλέτες να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Διαφορετικά, ο Δήμος θα διεκδικήσει δικαστικά τα οφειλόμενα.
Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Αντ. Ζερβός είπε ότι η σφιχτή οικονομική κατάσταση, ιδιαίτερα μετά τη δραματική περικοπή των κεντρικών αυτοτελών πόρων προς τους ΟΤΑ, έχει δυσκολέψει κατά πολύ την οικονομική κατάσταση στο Δήμο. «Οι γενικές οικονομικές συνθήκες είναι γνωστές», ανέφερε και γι' αυτό ενδεχομένως, «πριν ο Δήμος καταφύγει σε αυστηρές λύσεις διεκδίκησης των οφειλομένων, οι υπόχρεοι θα ενημερωθούν, θα κληθούν δίνοντάς τους ικανό χρόνο να ανταποκριθούν προσερχόμενοι για διευθέτηση των χρεών τους. Εάν διαπιστωθεί ότι δεν υπάρξει ανταπόκριση και συνέπεια από πλευράς τους, τότε θα υποχρεωθούμε, όπως υποχρεώθηκε και η προηγούμενη δημοτική αρχή, να κινήσουμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να διασφαλιστούν τα εκκρεμή έσοδα του Δήμου», τόνισε.
Ο κ. Κερούλης είπε ότι υπάρχουν ορισμένοι πολίτες που πραγματικά λόγω της οικονομικής κρίσης βρίσκονται σε αδυναμία να ανταποκριθούν, αλλά, όπως και ο ίδιος ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΝ είχε διαπιστώσει, υπάρχουν και άλλοι, που συστηματικά αποφεύγουν να πληρώσουν.
Την ανάγκη να επιδείξει το κοινωνικό του πρόσωπο ο Δήμος στις περιπτώσεις δημοτών που είναι σε πραγματική οικονομική ανέχεια, ζήτησε ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Οικονομική Επιτροπή.


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ - anatolh

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα