23 Σεπ 2014

Σε κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς θα προχωρήσει ο Δήμος Αγ. Νικολάου για όσους χρωστούν

Στον οικονομικό απολογισμό του πρώτου οχταμήνου του 2014, ο Ταμίας του Δήμου Νίκος Δεμέτζος αναφέρθηκε στα αναγκαστικά μέτρα τα οποία είναι υποχρεωμένος να λάβει ο Δήμος Αγίου Νικολάου καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες, όπως είπε χαρακτηριστικά, προκειμένου να εισπράξει τα 6.916.000 ευρώ που παραμένουν ανείσπρακτα έως σήμερα.
Μέχρι 31 Αυγούστου ο Δήμος είχε βεβαιώσει ως έσοδα 27.299.000 ευρώ και είχε εισπράξει 20.382.000.
Αναφέρθηκε στο μέτρο της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων, δηλαδή από τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών που χρωστούν στο Δήμο και δεν προσέρχονται να πληρώσουν ή να διακανονίσουν το χρέος τους. Όπως ανέφερε, το μέτρο δυστυχώς δεν έχει αποδώσει στο βαθμό που θα ανέμενε κανείς και σε σχέση με το ύψος των χρεών, γιατί, όταν φτάσει μέχρι εκεί, ο Δήμος βρίσκει άδειους λογαριασμούς. Μέχρι σήμερα, έχει κατασχέσει από τέτοιους λογαριασμούς περί τις 30.000 - 35.000 ευρώ. Η κατάσχεση από τραπεζικούς λογαριασμούς δεν είναι νέα νομοθεσία. Τη δυνατότητα στον Ταμία του Δήμου να λαμβάνει αυτά τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης χρεών δημοτών, την έδινε βασιλικό διάταγμα του 1959, εξήγησε ο κ. Δεμέτζος. Παλαιότερα το μέτρο ήταν σε αδράνεια γιατί δεν είχαν συσσωρευτεί τόσες οφειλές, ενώ παράλληλα έχει αλλάξει και η λογική είσπραξης των οφειλών στο δημόσιο.
Όπως είπε, πολλοί από τους οφειλέτες προς το Δήμο, αξιοποιώντας νόμο του 2014 για ρύθμιση των οφειλών τους σε πολλές δόσεις προσήλθαν και ρύθμισαν καταβάλλοντας την πρώτη δόση. Άγνωστο όμως παραμένει αν θα αποδώσει και αυτό, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν όλοι αυτοί θα τηρήσουν την τακτή καταβολή των δόσεων γιατί, ως γνωστόν, αν μία δόση δεν καταβληθεί εμπρόθεσμα, ακυρώνεται όλη η ρύθμιση.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ - anatolh

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα