25 Σεπ 2014

Ευρεία σύσκεψη στην Ιεράπετρα για τη βόσκηση

Ευρεία σύσκεψη για τη βόσκηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Ιεράπετρας όπου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, οι αντιδήμαρχοι Αργύρης Πανταζής, Ανδρέας Παπαδοπετράκης και Μανόλης Φραγκούλης, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Συλλόγων και Φορέων (Γ. Χαμηλός, Ι. Ρεμεδιάκης, Μ. Χρυσός, Μ. Κατσιδονιώτης, Γ. Τομαδάκης), ο Ν. Προϊστάκης από τους Φίλους του πάρκου του Απηγανιά και ο Π. Δασκαλάκης από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λασιθίου.
Κατά τη σε κλίμα συνεργασίας συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στις προτάσεις που προέκυψαν από τη διεξαγωγή του συνεδρίου για την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Θρυπτής στις αρχές του περασμένου Μαΐου στην Ιεράπετρα και γενικότερα θέματα της περιοχής.
Έγινε συζήτηση για τα προβλήματα που δημιουργούνται από ορισμένους κτηνοτρόφους και τονίστηκε η ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας της περιουσίας των πολιτών, που βλέπουν τα χωράφια τους, τους κήπους και τα μποστάνια τους να είναι έρμαια σε κάθε ανεπιτήρητο ζώο που αναζητά τροφή. Οι ζημιές είναι πολλές και οι πολίτες όχι μόνο βλέπουν τις περιουσίες τους να καταπατούνται, αλλά επιπλέον επιβαρύνονται πολλαπλώς και οικονομικά. Πολλές είναι οι αρνητικές συνέπειες και στο ίδιο το περιβάλλον.
Μετά από πρόταση του Δημάρχου αποφασίστηκε η σύσταση μιας επιτροπής στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να γίνει ενημέρωση και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις για τη σύσταση της επιτροπής και του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να προχωρήσει στις όποιες ενέργειες.
Την επόμενη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αϊ-Γιάννη (στο Κουτσουνάρι) θα συνεδριάσει η Ολομέλεια των Συλλόγων και Φορέων για να προβεί στην αποτίμηση του μέχρι τώρα έργου και στο συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών.
Η συνάντηση στο Μακρύ Γιαλό αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου στις 10 π.μ. Θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο Δήμος, πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων, φορέων της ευρύτερης περιοχή του Μακρύ Γιαλού, αλλά και εκπρόσωποι της Επιτροπής Συλλόγων και Φορέων για τον ορεινό όγκο της Θρυπτής.



ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
Πηγή: anatolh

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα