10 Οκτ 2014

Επιστημονικό επίτευγμα στην Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ

Άλλη μία επιτυχία σημείωσε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, επιτυγχάνοντας την αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας, διαδερματικά, χωρίς χειρουργική επέμβαση. Η επέμβαση διενεργήθηκε σε μια 87χρονη ασθενή με πρόβλημα δύσπνοιας, η οποία κινδύνευε να χάσει τη ζωή της κατά 30% σε περίπτωση που υποβάλλονταν σε χειρουργική επέμβαση.
Την επέμβαση έκανε ο Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας, Μανώλης Σκαλίδης, μαζί με τον επεμβατικό καρδιολόγο, Νίκο Ηγουμενίδη, ενώ σε ετοιμότητα ήταν η καρδιοχειρουργική κλινική για την περίπτωση επιπλοκών, κάτι που ευτυχώς δε συνέβη.
Η επιτυχής έκβαση της προσπάθειας ανακοινώθηκε χθες επίσημα από το διοικητή του ΠΑΓΝΗ, κ. Νίκο Χαριτάκη και τον επικεφαλής της Καρδιολογικής Κλινικής κ. Παναγιώτη Βάρδα.
Και για μία ακόμα φορά προκύπτει ότι το Αιμοδυναμικό Τμήμα της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ αποτελεί κέντρο αναφοράς στην επεμβατική καρδιολογία για όλη τη νότιο Ελλάδα.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου και ο διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής, υπό την εποπτεία του οποίου έγινε όλη η επέμβαση, Παναγιώτης Βάρδας, έδωσαν συνέντευξη Τύπου για τη σπουδαιότητα του γεγονότος και τις δυνατότητες που αυτό παρέχει πια στους πολίτες της Κρήτης, από το Αιμοδυναμικό Τμήμα του ΠΑΓΝΗ, υπό τη διεύθυνση του αναπληρωτή καθηγητή κ. Γιώργου Κοχιαδάκη.
«Είναι μία θαυμάσια νέα εξέλιξη στην καρδιολογία της Κρήτης και οπωσδήποτε είναι μία τεράστια εξέλιξη για τους ανθρώπους με ηλικία μεγαλύτερη των 80 ετών. Η σημερινή αλλά κυρίως η μελλοντική καρδιολογία θα αφορά ανθρώπους κυρίως μεγάλων ηλικιών και οι αντικαταστάσεις βαλβίδων που δεν μπορούσαν να γίνουν με εγχείρηση, πραγματοποιούνται πια και στην Κρήτη με αυτόν τον τρόπο. Η επέμβαση αυτή είναι έργο μίας καλά οργανωμένης ομάδας», σημείωσε ο κ. Βάρδας στις δηλώσεις του, ενώ από την πλευρά τους ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Χαριτάκης και ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ, κ. Γρηγοράκης, έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στους επιστήμονες για την εξέλιξη των προσπαθειών που γίνονται στο αιμοδυναμικό τμήμα του ΠΑΓΝΗ.
Από την πλευρά του, ο κ. Μανώλης Σκαλίδης, περιέγραψε την προσπάθεια και τις προοπτικές για τους ηλικιωμένους ασθενείς της Κρήτης. «Η ασθενής είναι 87 χρονών, με σοβαρά προβλήματα δύσπνοιας στην παραμικρή προσπάθεια και που είχε έναν κίνδυνο με την κλασική επέμβαση περίπου 30%, πράγμα απαγορευτικό. Με αυτή τη μέθοδο έχουμε τα ίδια αποτελέσματα, εξίσου καλά, ίσως και καλύτερα από ό,τι δείχνουν οι τελευταίες μελέτες, με έναν κίνδυνο περίπου στο 5%».

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα