12 Δεκ 2014

Έντονες αντιδράσεις για τις... εφόδους και τις κατασχέσεις - Δεσμεύεται με κατάσχεση οικιακός εξοπλισμός!

«Παγωμάρα» (όχι μόνο απ’ το κρύο) επικρατεί  στην τοπική κοινωνία, μετά την αποκάλυψη για τις ξαφνικές… εφόδους δικαστικών αντιπροσώπων σε σπίτια δημοτών, οι οποίοι έχουν… ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Δήμο Ηρακλείου.
Στα κιτάπια των επιμελητών λοιπόν καταγράφθηκαν όλα όσα περιείχαν οι κατοικίες των οφειλετών που δέχθηκαν αυτή την απρόσμενη… επίσκεψη. «Ψυχρολουσία», με έντονες κοινωνικές αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα Ηρακλειωτών, λίγο πριν το «καλωσόρισμα» των γιορτών! Τα σχόλια ποικίλουν, ωστόσο η πλειοψηφία τους έχει… αρνητικό πρόσημο!
Η εικοσαετία της διαγραφής για δεκάδες πολίτες
Μετά τη λήξη της προθεσμίας για την ρύθμιση των οφειλών προς τον Δήμο (εφάπαξ εξόφληση των οφειλών ή την αποπληρωμή τους με δόσεις), η οποία εξέπνευσε στα μέσα Νοεμβρίου, η δημοτική αρχή Ηρακλείου έχει δώσει εντολή για να τακτοποιηθούν όλα τα πρόστιμα που εκκρεμούν προτού παραγραφούν λόγω 20ετίας!
Κάτι τέτοιο βέβαια, επισπεύδει τις διαδικασίες και οδηγεί ανθρώπους οι οποίοι ελέω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να συγκεντρώσουν τεράστια ποσά, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Όπως γίνεται αντιληπτό η τακτική αυτή βάζει σε μπελάδες τους δημότες που οφείλουν ποσά κάτω των 5.000 ευρώ, οι οποίοι αναμένεται να έρθουν σε σύγκρουση με τη Δημοτική αρχή για το νοικοκυριό τους.
Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κρήτη TV, η συγκεκριμένη απόφαση, λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στα δικαστικά και δημοτικά χρονικά και έρχεται μάλιστα σε πλήρη αντίθεση, με την κοινωνική πολιτική που είχε εξαγγελθεί προεκλογικά πριν από λίγους μήνες.
Χαμηλούς τόνους κρατά ο Δήμος
Να κατευνάσει το έκρυθμο κλίμα επιχείρησε ο Δήμος Ηρακλείου, δίνοντας αρχικώς μια διαφορετική εικόνα και ερμηνεία από την πραγματική διάσταση των γεγονότων. Από τη μία ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ερωτηθείς δε θέλησε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα, ενώ από την άλλη απαντώντας στις πληροφορίες που έφεραν τον δήμο να προχωρά σε αυτή την πρωτόγνωρη σε σκληρότητα πρακτική για τη διεκδίκηση οφειλών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός παρουσίασε την έφοδο των δικαστικών επιμελητών ως μια ενέργεια, η οποία αφενός διασφαλίζει τον δήμο και τους υπαλλήλους του στο ενδεχόμενο παραγραφής των οφειλών και αφετέρου όπως ο ίδιος διαβεβαιώνει δεν έχει το βάρος της κατάσχεσης έτσι όπως το γνωρίζουμε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Δήμος δε θα προχωρήσει σε πλειστηριασμό παρά την κατάσχεση της οικοσκευής.
«Η διαδικασία θα πρέπει να γίνει για να διακοπεί η παραγραφή των οφειλόμενων ποσών. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια άλλη διαδικασία που πάει στον πλειστηριασμό των προσημειωμένων είτε είναι κινητή είτε είναι ακίνητη περιουσία. Όμως πολιτική βούληση του δήμου είναι να μην προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία», εξήγησε ο κ. Καραντινός μιλώντας στη "Νέα Κρήτη.".
Ωστόσο όπως προκύπτει από το περιεχόμενο των κατασχετηρίων που έρχεται για πρώτη φορά στο φως, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Δεσμεύεται με κατάσχεση οικιακός εξοπλισμός και ταυτόχρονα οι οφειλέτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη. Το επόμενο εφιαλτικό ραντεβού για τους ίδιους δίνεται στο χώρο του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, όπου στα δικαστικά βιβλία των κατασχέσεων καταχωρούνται οι σχετικές πράξεις.




Πηγή: creteplus

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα