2 Ιαν 2015

Εικόνες χάους σε Πλατανιά και Χανιά

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία στους Δήμους Πλατανιά και Χανίων ενώ σε αρκετές περιοχές επικράτησαν εικόνες χάους μετά την νεροποντή. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των προβλημάτων.
Οπως έγινε γνωστό, συνεχίζονται τα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από τις κατολισθήσεις. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στον δρόμο Ντερές – Νέα Ρούματα στο ύψος του Χάσωνα. Αντίστοιχα προβλήματα καταγράφονται και στην περιοχή των Παπαδιανών αλλά και στον Ομαλό όπου το χιόνι έχει φτάνει το 1 μέτρο. Επίσης παραμένουν κάποια προβλήματα στα Κεραμειά και το Θέρισο.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί στο σπίτι ή σε οικοσυσκευές από την τελευταία κακοκαιρία μπορούν οι δημότες του Πλατανιά επικοινωνώντας στα τηλέφωνα 28213-40022 και 28210-61718, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πλατανιά.
Αντίστοιχα επιχειρηματίες και ξενοδόχοι μπορούν να δηλώσουν τις ζημιές που σημειώθηκαν στις επιχειρήσεις τους επικοινωνώντας με την Αντιπεριφέρεια Χανίων η οποία έχει συστήσει ειδική επιτροπή για την καταγραφή των ζημιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Πλατανιά Γ. Μαλανδράκης που πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη, αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία μαζί με τον περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Απ. Βουλγαράκη, ζήτησε από την Περιφέρεια Κρήτης να κηρυχθεί ο Δήμος Πλατανιά πλημμυροπαθής.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Από τον Δήμο Χανίων ανακοινώθηκε ότι «ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία. Από αύριο, Παρασκευή 02/01/2015, θα παραλαμβάνονται οι αιτήσεις των δημοτών, που θέλουν να δηλώσουν ζημιές αναφορικά με τα σπίτια τους, στο Γραφείο Διαφάνειας και Εξυπηρέτησης του Δημότη (Μυλωνογιάννη και Υψηλαντών) καθώς και στα Κ.Ε.Π.».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «παρά τη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων, ο Δήμος Χανίων έχει καταφέρει μέχρι αυτή την ώρα να θέσει υπό έλεγχο τη δύσκολη κατάσταση, που έχει προκύψει για τους δημότες.
Οι περισσότεροι δρόμοι έχουν καταστεί πλέον προσπελάσιμοι μετά από ολονύκτιες προσπάθειες των συνεργείων του Δήμου. Παραμένουν ακόμα ορισμένα προβλήματα στα Κεραμειά και το Θέρισσο, τα οποία αντιμετωπίζονται από τις Υπηρεσίες μας.
Ο Δήμος Χανίων παραμένει σε επαγρύπνηση μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Η προσπάθεια συνεχίζεται και θα εξακολουθήσει τις επόμενες ώρες από το προσωπικό και τους πολιτικούς προϊσταμένους Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Πρασίνου του Δήμου Χανίων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα».




ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα